Bonefast
Image default
Auto

Weetjes over leasen

In het voordelenpakket van je nieuwe baan zit onder andere een auto van de zaak. Heel leuk maar zijn er ook addertjes onder het gras? Een bedrijfswagen leasen is zowel voor de werkgever als de werknemer bijna altijd een voordelige zaak. Wie de regeltjes rond de bijtelling kent, kan ook de bedrijfswagen voordelig privé gebruiken en zich zo de kosten van de aankoop van een nieuwe gezinswagen besparen. De gouden regel is hoe hoger de catalogusprijs en hoe hoger de bijtelling, hoe hoger de belasting die je betaalt. Onthou dat goed en dan resten er je niets anders dan voordelen.

Bedrijfs-/gezinswagen

Een auto kopen, is een serieuze hap uit het gezinsbudget. Daarom is het enorm handig dat je een bedrijfswagen ook privé mag gebruiken. Rij je meer dan 500 kilometer privé per kalenderjaar, dan moet je rekening houden met de bijtellingen. Hoe minder CO2 je auto uitstoot, hoe minder dat percentage bedraagt. Naar de winkel gaan met de bedrijfswagen of op vakantie gaan met de auto van de zaak: het kan allemaal. Daarnaast hoef je je ook geen zorgen te maken over alle paperassen die een auto met zich meebrengt. Verkeersbelasting, verzekeringen en reparatiekosten zijn allemaal al voor jou geregeld. Wat zeggen we dan? Dank je wel meneer de werkgever 

Nooit dezelfde auto

Nog een leuk voordeel is dat je na vier of vijf jaar een nieuwe wagen krijgt. Na een bepaalde leaseperiode gaat jouw geliefde bedrijfsauto terug naar de leasemaatschappij. Die verkoopt de wagen dan op de tweedehandse markt aan particulieren. Voor elke autoliefhebber is het dan ook een spannend moment als hij een nieuwe catalogus mag inkijken. Als laatste geldt een bedrijfswagen natuurlijk ook als een echt statussymbool. Iemand met een auto van de zaak wordt altijd aanzien als iemand met een degelijke functie.

http://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl