Bonefast
Image default
Auto

Je auto verkopen via internet gaat heel makkelijk

Tegenwoordig hoef je weinig te doen om je auto kwijt te raken. Je auto verkopen kan namelijk eenvoudig en snel via het internet. Op internet zijn er verschillende kanalen en mogelijkheden om dit te doen. Zelfs via Facebook marketplace kun je al je auto verkopen. Facebook heeft wel een beperkt bereik want alleen je omgeving krijgt hem te zien. Eigenlijk wil je een zo groot mogelijk bereik en dat zo veel mogelijk mensen je advertentie voorbij zien komen, want dat zorgt er niet alleen voor dat je snel de auto verkoopt, maar ook dat je er meer geld voor terugkrijgt.

 

Meer geld terugkrijgen voor je auto

Hoe meer mensen die auto te koop zien staan, hoe sneller je hem verkoopt, en hoe meer geld je ervoor terug kunt krijgen. We hebben het dan over de biedstrategie. Wil je de auto voor een laag bedrag verkopen, dan zul je ongetwijfeld veel kopers kunnen vinden die daar wel interesse in hebben, maar wil je meer geld voor de auto terug, dan is een biedstrategie een goede optie. Laat mensen dus bieden en over elkaar heen bieden. Zo krijg je altijd het hoogste bedrag voor de auto terug.

 

Hoe meer, hoe beter

Hoe meer mensen die bieden, hoe hoger het bedrag. Stel dat jij nu naar 2 garagisten toe zou rijden en die de vraag stelt hoeveel ze voor jouw auto terug zouden geven. De een noemt als voorbeeld 3.000 euro en de ander 3.500 euro. Een groot verschil dus. Wanneer je 5000 mensen een bod laat uitbrengen dan is de kans nog veel groter dat er nog een beter bod tussen zit en dat je de auto kunt verkopen voor meer geld.

 

Met zoekertjes bereik je particulieren

Via een zoekertje kun je mensen laten bieden op je auto. Zoekertjes trekken particulieren aan. Particulieren zijn vaak kritisch en kijken naar alle kleine beschadigingen. Omdat ze de aankoop voor zichzelf doen willen ze dat de investering zo goed mogelijk gedaan wordt. Ze willen dus vaak een nieuwe auto voor een 2de hands prijs. Mocht je de auto verkopen aan een particulier en de wagen vertoont enkele dagen later een mankement dan kan de koper terugkeren en de koop ongedaan willen maken. Daarnaast komt niet iedereen de gemaakte afspraak na, dus zit je voor niets thuis te wachten.

 

Via de autoveiling bereik je garagisten en dealers

Via een autoveiling bereik je alleen garagisten en dealers. Deze autobedrijven zijn een stuk minder kritisch en kopen de wagen niet als privebezit. Gebruikerssporen zijn voor hun een stuk minder belangrijk. Ook als er een defect is kunnen zij deze tegen inkoopsprijs herstellen en de auto verkopen met garantie of een onderhoudsbeurt. In tegenstelling tot de verkoop aan een particulier, komen autobedrijven niet terug om de koop ongedaan te maken wanneer er plots een defect optreed. Dit kan namelijk ieder moment gebeuren en dat weet je vooraf nooit. Dit weten autobedrijven en dat risico nemen zij. Daarnaast kunnen ze deze problemen altijd goedkoop herstellen. Een auto verkopen via een autoveiling is gratis en het bod vrijblijvend. Je kunt het zonder kosten uitproberen en mocht je een goed bod krijgen, dan kun je de auto altijd verkopen.