Bonefast
Image default
Auto

Wist je dat alle autoverzekeringen dezelfde basis hebben om van te vertrekken?

De autoverzekering is namelijk wettelijk vastgelegd. Een BA autoverzekering dient eigenlijk om de schade te dekken die je bij anderen met je voertuig aanbrengt. De prijs van je autoverzekering is dus ontzettend belangrijk, want in principe dekken alle verzekeringen hetzelfde. Je hoeft dus helemaal niet de kleine lettertjes te lezen, maar gewoon even de prijzen vergelijken.

Op autoverzekeringen-berekenen.be doe je dit heel eenvoudig en met 1 druk op de knop simuleer je je autoverzekering. In één keer kan je ook bij 15 verschillende maatschappijen een offerte opvragen, zo verspil je geen waardevolle tijd en ben je toch altijd op de voordeligste manier verzekerd. Vergelijken loont!

Hoewel de wettelijke basis bij alle verzekeringen BA auto hetzelfde is kunnen de prijzen toch aardig verschillen. Soms kost het bij de ene verzekeringsmaatschappij dubbel zoveel als bij een andere zonder aanwijsbare redenen. Zeker als je weinig rijdt kan je fiks besparen door je autoverzekering te vergelijken en voor de voordeligste oplossing te kiezen. Uiteraard spelen er een heel aantal factoren mee, maar die kunnen de onderlinge verschillen tussen de verzekeringsmaatschappijen niet altijd verklaren. Zo betaal je als jongere chauffeur meer en ook als je al een aantal ongevallen had schiet de prijs fors de hoogte in, maar dan nog loont het om je autoverzekering te vergelijken.

 

Een nieuwe wagen, een nieuwe omnium?

Koop je een nieuwe wagen dan kan het verstandig zijn om voor een omniumverzekering te kiezen. Hier is er dan nog een verschil tussen een kleine omnium en een full omnium. Als je volledig zeker wil zijn ga dan voor de volledige omnium. Een omniumverzekering kost aardig wat geld, maar ook hier kan je door goed de verschillende omniumverzekeringen te vergelijken heel wat geld besparen. Zeker als je je wagen op krediet koopt opteer je het best voor een zo volledig mogelijke dekking. Het zal je maar overkomen dat je je nieuwe auto in de vernieling rijdt, terwijl je deze nog 3 jaar moet afbetalen.

 

Aanvullende autoverzekeringen

Naast de gewone verzekeringspolissen voor je wagen zijn er ook nog heel wat aanvullende verzekeringen. We denken hierbij aan rechtsbijstand, waarbij alle juridische bijstand door de verzekering wordt gedekt of de bestuurdersverzekering. Bij een ongeval in fout betaalt de verzekering je medische zorgen of je fysieke handicap niet. De autoverzekering dekt enkel de materiële schade. De bestuurdersverzekering stelt je schadeloos voor alle fysieke ongemakken bij een ongeval waarbij je zelf in fout bent. Een waardevolle aanvulling op je verplichte autoverzekering.

Vergelijk vandaag nog de verschillende autoverzekeringen op autoverzekering-berekenen.be en kies voor de goedkoopste oplossing. Met deze website is dat een fluitje van een cent.

https://www.autoverzekering-berekenen.be/