Bonefast
Image default
Auto

Een bus leasen of toch kopen?

Er zijn veel ondernemers die lang twijfelen over de manier waarop een bus wordt toegevoegd aan het wagenpark. Stel dat de voorkeur uitgaat naar een Volkswagen Transporter, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Men kan een Volkswagen Transporter leasen met een leasevorm die goed past en de bus kan vanzelfsprekend ook worden gekocht. Wat de betere optie is, is eigenlijk afhankelijk van de situatie. Steeds meer ondernemers kiezen uiteindelijk voor het leasen van een bedrijfswagen, vooral omdat er meer controle over de uitgeven bestaat en omdat de meeste kosten voor de bus zijn inbegrepen bij het leasebedrag per maand.

Diverse soorten leasevormen voor bedrijven

Particulieren die een auto willen leasen hebben geen keuze uit leasevormen. Er is speciaal voor hen private lease, een leasevorm die niet beschikbaar is voor bedrijven. Wil je een bus leasen voor zakelijk gebruik? Dan zijn er verschillende leasevormen mogelijk. Zo is er bijvoorbeeld financial lease, operational lease en short lease. Het is belangrijk dat je de juiste leasevorm kiest, vooral omdat iedere vorm ook eigen tarieven met zich meebrengt. Het is zonde als je te veel gaat betalen per maand doordat je niet goed hebt nagedacht over de leasevorm die het best bij je past. Over het algemeen zijn de tarieven voor short lease het hoogst.

De juiste uitvoering

Veel automerken leveren bedrijfswagens per model in verschillende uitvoeringen. Hierdoor zijn er bussen voor bedrijven die mensen willen vervoeren en bussen voor ondernemingen die vooral goederen willen vervoeren. Het is dus wel belangrijk om hier goed op te letten bij het maken van je keuze. Wil je daadwerkelijk een Volkswagen Transporter leasen? Dan zijn ook beide mogelijkheden beschikbaar. De tarieven voor het leasen van deze bussen liggen anders bij iedere leasemaatschappij, dus het is de moeite waard om de prijzen eens te vergelijken voordat je een keuze maakt.

https://www.busleasen.com