Bonefast
Image default
Vakantie

Rodelen in Meran 2000

De Zuid-Tiroolse stad Meran is van allerlei markten thuis. Of je wilt kuren, culinair verwend wil worden of van culturele evenementen houdt, de stad zal je in je behoeften voorzien. In het skigebied Meran 2000, boven de stad is het hele jaar door mogelijk te rodelen. Daarnaast zorgen de Italiaanse bergen niet alleen in de winter voor veel sportieve activiteiten, ook ’s zomers is hier genoeg te beleven voor de sportieve vakantieganger.

Voor wie houdt van actie

Het Italiaanse Meran staat bekend om gestrekte weiden en bossen over hoogvlakte en bergdorpen. De rodelbaan van Meran is aangelegd met rails. Wie houdt van actie, is hier aan het juiste adres. De bob gaat tot maar liefst twaalf meter van de grond, wat voor een absolute sensatie zorgt. De rodelbaan is een ruime kilometer lang. Binnen een paar minuten ben je beneden, de afdaling gaat lekker snel en daarna wordt je weer omhooggetrokken naar het beginpunt. Je kunt er ook voor kiezen om uit te stappen en nog even te genieten van de omgeving.

Vergezichten en uitblazen

De temperatuur in dit gebied is mild, waardoor wandelen ook een prima activiteit is. De bossen en weiden zijn het bezoeken waard en laten je genieten van de uitzichten, de natuur en de bergen. Bovenop Rotsteinkogel is het tijd om uit te blazen in een van de veertig bioscoopstoelen en te genieten van de vergezichten. Ook mountainbikers kunnen een prachtige tocht maken in de Italiaanse bergen en liefhebbers van paardrijden komen aan hun trekken door een ritje te maken op een echte Haflinger. Deze kruising tussen een bergpony en een edel paard heeft de bijzondere combinatie van een opgewekt karakter én temperament.

 

 

https://www.merano-suedtirol.it/nl/avelengo-verano-en-merano-2000/