Bonefast
Image default
Vakantie

Waarom in vastgoed investeren weer interessant is geworden

Steeds meer mensen vragen zich vandaag de dag af wat ze met hun spaargeld moeten doen en in vastgoed investeren is dan één van de opties. Ook al kan dit een mooi pension opleveren en geeft het bezitten van een woning u altijd een bepaalde zekerheid, het blijft risicovol. Wat als de waarde van woningen weer naar beneden gaat of als u niet voldoende inkomsten kunt genereren van uw investering? Er is nu een manier waarop u zich daar geen zorgen meer over hoeft te maken en dat is door te investeren in een recreatiewoning op een vakantiepark.

In vastgoed investeren bij een recreatiepark: zo gaat dit in zijn werk

Een goed voorbeeld van een dergelijke regeling is die van Center Parcs Vastgoed. U koopt via hen een recreatiewoning op één van hun Belgische, Nederlandse of andere Europese parken. Zij nemen vervolgens het begeer van uw huisje op zich, wat betekent dat u zich niet bezig hoeft te houden met het werven van huurders, het schoonmaken en opruimen van het huisje en het repareren van mogelijke schade. De overeenkomst duurt 15 jaar en tijdens deze 15 jaar krijgt u elk kwartaal een vast bedrag uitgekeerd, ongeacht de bezetting van uw huisje. U kunt ook zelf gebruik maken van uw recreatiewoning, mocht u dit willen, zodat u er af en toe ook even uit kunt om tot rust te komen.

Waarom is dit zo interessant?

U kunt natuurlijk ook een appartement aanschaffen en deze laten beheren door een verhuurbedrijf. Dit is een soortgelijke regeling en ook hier kunt u alles uit handen geven. Toch is het interessanter om te investeren in een vakantiewoning, omdat u daar minder te maken heeft met een onstabiele huizenmarkt. U kunt de goede naam van het park gebruiken en u mag ook zelf uw huisje betrekken. Daarnaast krijgt u elk kwartaal een vast bedrag, zonder dat er geld wordt afgetrokken voor vaste lasten of onderhoud. In vastgoed investeren kan dus ook op een veilige manier.

https://www.centerparcs-vastgoed.be