Bonefast
Image default
Vakantie

5 Redenen waarom je op je volgende vakantie Porto moet bezoeken

Porto, ook bekend als Oporto, is de op een na grootste stad van Portugal en een van de mooiste toeristische bestemmingen van het land. Porto is een van de aantrekkelijkste plaatsen in Portugal om te bezoeken, vooral voor een citytrip. Porto is goed te bereiken via de lucht en de weg. Het ligt op de heuvels die verrijzen uit de charmante rivier de Douro, die zich een weg baant door het centrum van de stad. De met goud beschilderde huizen van Porto zijn een typisch kenmerk van deze schilderachtige stad. Het historische centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Een van de beste manieren om door deze historisch belangrijke stad te navigeren is door een auto te huren. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Porto, waaronder Hertz, Goldcar, Avis, Geurin, SIXT, Alamo, Budget, Europcar, Interrent, Drive on Holidays, en vele anderen. Je kan de prijzen van alle autoverhuurbedrijven die op de luchthaven beschikbaar zijn, vergelijken op de site AutoPortugal. Voordat je aankomt in Porto, is het een goed idee om de autoverhuurdiensten en aanbiedingen te vergelijken om zo de beste huurauto te vinden voor je budget. Je kan ook de conciërge van je hotel vragen om een vergelijking van de autoverhuurdiensten te maken en de beste huurauto voor je te boeken.

Nu je je huurauto geregeld hebt, volgen de beste 5 redenen om Porto te bezoeken.

1. De wijnkelders vol met port

Een van de beste redenen om Porto te bezoeken is om zijn port en wijnkelders die dateren uit verschillende decennia. Porto staat bekend om zijn zoete wijn die meestal na het eten wordt gedronken. De port wijnkelders bevinden zich langs de zuidelijke oever van de rivier dat bekend staat als Vila Nova de Gaia. Bezoekers kunnen deze wijnkelders bezichtigen en deelnemen aan wijnproeverijen. Je kunt ook wijn naar keuze kopen in de kelders. Het is aan te raden je huurauto in het centrum van de stad te parkeren en te voet eropuit te trekken om de wijnkelders te ontdekken.

2. De prachtige rivier de Douro

De geschiedenis van Porto’s port is verbonden met de rivier de Douro. Eeuwenlang hebben de traditionele Rabelos-boten de rivier doorkruist om de port van de wijnmakerijen naar de wijnkelders te vervoeren. Je kan een betoverende Douro Cruise maken die je meeneemt langs de zes bruggen van Gaia en Porto.

3. Historische monumenten

Porto is een oude stad en een wandeling door de mooie straten van deze stad brengt je naar het historische stadscentrum, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je zal verliefd worden op de prachtige oude monumenten zoals de Clerici Toren, de Kathedraal van Porto, de Kerk van S. Francisco, het Sao Bento Station, en vele anderen.

4. De mooiste boekhandel ter wereld

Een bezoek aan Porto is niet compleet zonder een bezoek aan Boekhandel Lello, die wordt beschouwd als een van de mooiste boekhandels ter wereld. Met zijn rode wenteltrap die het middelpunt van deze majestueuze boekhandel is, moet je goed letten op de neogotische interieurs en de Art Nouveau gevel.

5. Historische smalle steegjes

Een wandeling door de smalle steegjes van Porto zal je een echt gevoel geven van de traditionele omgeving van de stad. De kleine straatjes laten je van dichtbij kennismaken met de oorsprong van de stad. Bewonder de kleine, kleurrijke huizen terwijl je door de smalle steegjes slentert en ga verder naar Ribeira, het centrum van de stad.

https://www.autoportugal.nl