Bonefast
Image default
Vakantie

De Alfama wijk tijdens je citytrip Lissabon

Een citytrip Lissabon is niet compleet zonder een bezoekje aan Alfama, de meest authentieke en pittoreske wijk van de stad. De naam Alfama komt van het Arabische “Al-hamma”, en betekent warmwater fontein of bad. Alfama is tevens het oudste deel van de stad en het centrum van de typisch Portugese Fado-cultuur. De wijk heeft veel bezienswaardigheden, zoals de Santa Maria Maior de Lisboa. Deze kathedraal is dan ook een prachtig voorbeeld van de Romaanse stijl. Vanop de Miradouro das Portas do Sol kan je dan weer de schoonheid van de stad bewonderen. Hier heb je één van de meest indrukwekkende uitzichten over de stad en de rivier De Taag.

De wijk is een pittoresk labyrint en een wirwar van nauwe straatjes, kleine en verborgen pareltjes van tuinen, passages, trappen, steegjes, traditionele wikkeltjes en authentieke huisjes vol “azulejos”, de wereldberoemde azuurblauw geschilderde tegels. Eén van de Arabische invloeden die zo kenmerkend is voor deze wijk. Soms waan je jezelf in een medina. Maar de wijk heeft ook een Middeleeuws gevoel met smalle straatjes waar locals op de stoep zitten te praten en kinderen gewoon buitenspelen, waar ijzeren balkons vol hangen met fleurige bloempotten en vogelkooien.

Alfama kent vele bars en restaurants, zoals Pois Café. De taarten en cakes zijn er overheerlijk en het interieur doet denken aan een huiskamer met sofa’s en vol boeken en magazines. Klanten worden zelfs aangemoedigd om er hun tweedehands boeken en tijdschriften achter te laten. Het is een fantastisch plekje voor een koffiepauze. Kortom, de Alfama wijk is een must do tijdens je citytrip Lissabon.

http://www.airstop.be/nl/goedkope-vluchten-informatie/lissabon