Bonefast
Image default
Vakantie

Captain Africa

Samen met mijn vriendin ga ik reizen door Afrika. Ik heb op internet gezocht naar ervaringen van andere reizigers waar heel veel over te vinden is. Ook kan je op verschillende sites begeleidend reizen. Waar wij aan zitten te denken omdat het prettig is om iemand om je heen te hebben die de omgeving kent en daar over kan vertellen.

 

 

Reizen naar West Afrika

Ik wil gaan reizen naar West Afrika maar ik heb nog nooit zover gereisd. Het idee zit al jaren in mijn hoofd maar nooit heb ik het gedaan en nu heb ik voor mezelf de knoop doorgehakt. Daarnaast willen mijn vriendin en ik ook naar een olifanten verblijf.

 

 

Olifanten in Afrika

Olifanten vind ik van kleins af aan al prachtige dieren en het lijkt me leuk om ze van dichtbij te zien ook willen we een excursie doen om in een jeep te rijden tussen allemaal wilde dieren. We hebben er een half jaar voor uitgetrokken en nu gaan we kijken naar alle mogelijkheden  zoals ik net al zeilijkt het ons eerst handig om met een gids te reizen en vervolgens onze reis verder te zetten zonder gids. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!

 

Tips van een kennis

Misschien ook wel handig voor andere lezers die ook willen naar reizen naar Afrika zijn deze tips. Deze heb ik van een goede kennis van mij die daar al meerdere keren is geweest.

 

 • Wees je bewust van minder veilige gebieden

  Hoewel de criminaliteit hoger is in de townships, die in apartheid zijn gevestigd voor gedwongen raciale segregatie. Betekend het niet dat deze allemaal heel onveilig zijn. Sommige van mijn favoriete herinneringen, zoals drankjes die rond een ongelicensieerde bar zijn of kleine kinderen die om mijn armen zwaaien kwamen allemaal uit mijn tijd in de townships.

 • Ga niet s’nachts op stap

  Als je de kansen op aanraking met criminaliteit wilt verminderen dan raad ik het aan om niet te veel s’nachts op pad te gaan.

 • Pas op met dure spullen

  Het dragen van juwelen, designer kleding en de hele tijd rondlopen met smartphone zijn allemaal geweldige manieren om een ​​doel te worden. 

  Hoe meer het lijkt dat je een buitenlander bent die niks van het land weet, des de groter de kans dat je eenwordt voor kleine diefstal. Zet je telefoon weg en geniet van het land!

https://captain-africa.be