Bonefast
Image default
Energie

Zonnepanelen op je caravan

Zonnepanelen op een caravan? Het klinkt misschien vreemd, maar eigenlijk is het heel slim. Een caravan verbruikt namelijk over het algemeen weinig stroom. Deze stroom kan je eenvoudig zelf opwekken aan de hand van een paar zonnepanelen op het dak van je caravan.

Soorten zonnepanelen

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen, voor zonnepanelen op je caravan zijn dunne film zonnepanelen de beste keuze. Dit type zonnepaneel levert minder op dan de andere twee soorten zonnepanelen; monokristallijn en polykristallijn zonnepanelen. Om een woning van stroom te voorzien, zijn dunne film zonnepanelen dan ook niet geschikt, maar voor een caravan is dit juist het perfecte type paneel. Bovendien zijn dunne film panelen een stuk goedkoper dan monokristallijn en polykristallijn zonnepanelen.

Zonnepanelen plaatsen

Het plaatsen van zonnepanelen op je caravan is eenvoudig. Sommige panelen werken als een sticker. Je plakt ze gewoon op je caravan! Vervolgens sluit je het paneel aan op een omvormer, zodat je de stroom kan gebruiken. Niet alle panelen werken als een sticker, sommige zonnepanelen moet je bevestigen aan de hand van een frame. Dit frame kan je gewoon op het dak van je caravan schroeven.

Staplaats

Als je zonnepanelen op je caravan wilt, moet je er wel rekening mee houden dat de caravan op een goede plek staat. De zonnepanelen moeten immers wel zon kunnen vangen. Heb je caravan die altijd in het bos onder de bomen staat, dan zullen de zonnepanelen niet zo veel nut hebben.