Bonefast
Image default
Gezondheid

Gemakkelijk overstappen naar de elektronische sigaret

Om het overstappen naar de elektronische sigaret zo makkelijk mogelijk te maken hebben we hier een aantal tips op een rijtje gezet.

Veel shops doen geloven dat het een kwestie is van een elektronische sigaret kopen en dat was het. Ondanks dat de elektronische sigaret inderdaad qua gevoel van roken de normale sigaret absoluut voorbij streeft is het omgaan met een elektronische sigaret een ander verhaal.

Laat u nu niet ontmoedigen, want het klinkt erger dan het feitelijk is. Maar je moet het wel even weten.

Zoals gezegd, éénmaal de clearomizer gevuld en de batterij geladen is het inderdaad een kwestie van op een knopje drukken en inhaleren maar. Heeft u een goede elektronische sigaret dan zal de damp productie fenomenaal zijn en daarmee ook waarschijnlijk de gigantische klap op de keel.

De kracht van een goede elektronische sigaret is erg groot en meestal is de bij geleverde e liquid rond de 1.8% nicotine. Een mooie sterkte wanneer u een vrij stevige roker bent maar dan nog zal de combinatie met de kracht van de elektronische sigaret er wel eens voor kunnen zorgen dat u in een hoestbui terecht komt die u niet snel zal vergeten.

Om op een juiste manier over te stappen naar de elektronische sigaret en dit soort en andere vervelende situaties te voorkomen let op het volgende.

Begin met de aanschaf van een goede kwaliteit elektronische sigaret en laat u niet meteen een apparaat aansmeren met hoge voltages en wattages, elektronische sigaretten met superpower of wat dan ook.

Wat u zoekt is een elektronische sigaret van een merk als Vision of Kangertech. Er zijn meerdere goede fabrikanten, maar laten we even bij deze 2 merken blijven.

Allereerst wilt u een batterij die én power geeft én het lang vol houdt. In dit geval kiest u voor een minimaal 900mAh batterij.

Ten tweede wilt u een clearomizer (verdampings-systeem) die gemakkelijk te vullen en te onderhouden is. Dit betekend een fatsoenlijke en makkelijk te bereiken vul opening, geen lekkages en goede kwaliteit lonten of coils (gloeidraden).

Een mooi voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de Vision eGo CE4 900mAh elektronische sigaret.

Dit is zo ondertussen al een verouderd model maar wordt nog steeds volop verkocht en gebruikt. Het tegenwoordige elektronische roken heeft zijn vorm gekregen door deze elektronische sigaret.

U wilt dus tijdens uw aanschaf advies hebben van iemand die de tijd neemt om met u alle opties door te nemen. Ondanks het feit dat iedereen met een 900mAh CE4 elektronische sigaret van Vision een goede start maakt is nu de keuze van de e liquids belangrijk.

Het is belangrijk dat u weet wat voor een soort roker u bent.

Bent u een stress-roker, bent u een genietende roker, bent u een zware of lichte roker, houdt u van zware tabak of rookt u light sigaretten. Maar het is ook belangrijk om te weten of u lange diepe teugen neemt en die tot diep in de longen laat gaan of rookt u oppervlakkig.

Dit zijn een paar van de vragen die de shop waar u uw elektronische sigaret wilt kopen aan u zou moeten vragen c.q kunnen beantwoorden.

Het zijn deze gegevens die al van te voren kunnen bepalen in welke richting er gezocht moet worden qua smaak en sterkte van de e liquids. Door met deze vragen rekening te houden bij de aanschaf van de e liquids scheelt u dat een hoop ongemak en geld.

E-Liquids (rook-vloeistof) komt in verschillende nicotine sterktes.

  • 0.0%
  • 0.6%
  • 1.2%
  • 1.8%

De nicotine sterktes kunnen verder oplopen maar e-liquids boven een sterkte van 1.8% nicotine mogen in Nederland niet langer verkocht worden.

9 van de 10x vindt u de juiste nicotine sterkte op het moment dat u een e liquid heeft gevonden die bij het dampen lekker in de keel aanvoelt.

Omdat het bijna onmogelijk om echt naar tabak smakende liquids te maken zal dus de zo gewende marlboro light smaak niet te krijgen zijn. Er zijn echter genoeg liquids op de markt die qua smaak dicht genoeg in de buurt komen. Maar voordat u die gevonden heeft.

Er zijn verschillende factoren bij e liquid die het raspende gevoel in de keel net als bij het inhaleren van rook van een normale sigaret veroorzaken. Bij de sigaret komt dit door de verbranding van de tabak en de toegevoegde stoffen. Dit veroorzaakt een soort raspende strook rook die via je keel de longen in verdwijnt.

Bij de elektronische sigaret vind geen verbranding plaats en de damp die je inademt is dan ook geen rook. Het gevoel in de keel blijft zou dan ook ver achter blijven bij de normale sigaret. De hoogte van de nicotine in de e liquid kan echter wel dat raspende gevoel teweeg brengen.

Uiteraard hebben ook de basis ingredienten PG (Propyleen glycol) en VG (Vegetable glycerine) ook hun raspende effecten maar u zult zien dat dit te beinvloeden is door meer of minder nicotine toe te voegen.

Schaf dus een goede kwaliteit elektronische sigaret aan met een aantal liquids in verschillende nicotine sterktes die een beetje passen bij uw rook patroon. Probeer nu zo snel mogelijk de voor u juiste throat hit (gevoel in de keel) te vinden. Wanneer u deze gevonden heeft speel dan de eerste paar dagen continue met de elektronische sigaret.

Door de eerste paar dagen de hele dag met uw elektronische sigaret in de weer te zijn went u snel en bijna automatisch aan de vorm en het gewicht  ervan. Hier zit dan ook het grootste verschil met de normale sigaret. U zult echter zien dat de elektronische sigaret binnen die paar dagen aanvoelt alsof u nog nooit iets anders dan een elektronische sigaret heeft gerookt. Door de hele dag met de sigaret te spelen en dus uiteraard ook veel trekjes te nemen blijft u op een gegeven moment de drang naar een sigaret voor. U neemt namelijk telkens weer een beetje nicotine en verzadigd dus u zelf.

Wanneer u op deze manier een de elektronische sigaret begint bent u hoogst waarschijnlijk met een week of twee volledig overgestapt naar de elektronische sigaret en daarmee volledig gestopt met roken.

Voor meer informatie en advies op maat bezoekt u onze webshop of neem contact met ons op. Wij helpen u graag op weg.

 

http://www.elektronischesigaret-esigaret-elektrischesigaret.nl