Bonefast
Image default
Energie

Halogeen vervangen door G4 LED

Meest gloeilampen verbruiken 98 procent van hun energie als warmte. Lichtgevende dioden (LEDs) bieden een alternatieve soort gloeilamp en is potentieel meer energie-efficiënt, produceert geen ultraviolette of infrarode straling, en bevat geen kwik.

Lage-aangedreven LEDs hebben wijd gebruikt om informatie weer te geven, zoals in verkeerslichten of computerschermen en toetsenborden. Meerdere high-powered LEDs kunnen worden gecombineerd in een lampje dat een gebied met wit licht oplicht vergelijkbaar met een gloeilamp.

Terwijl G4 LED verlichting potentieel zeer energie efficiënt is, moet het verschillende transformaties doorlopen voordat het het zachte witte, omnidirectionele licht kan simuleren dat veel consumenten in hun huishoudelijke verlichting verwachten. LEDs die in slechts één richting licht uitstralen vereisen een diffuser of moeten worden samengesteld uit meerdere individuele LEDs.

Voor het verkrijgen van een nauwe onderlinge aanpassing van wit licht, moet een LED-lichtbron bestaan uit een mix van groene, blauwe en rode lichtgevende LEDs (hierna aangeduid als RGB- of trichromatische LED)

G4 LEDs op gelijkstroom werken en vereisen een circuit van de externe of interne gelijkrichters voor het omzetten van huishoudelijke wisselstroom in gereglementeerde laagspannings gelijkstroom. Zij moeten ook warmte absorberen onderdelen bevatten omdat LEDs kunnen worden beschadigd door hoge temperaturen.

G4 LEDs hebben het potentieel om hoge kwaliteit wit licht maximaal 50 keer zo efficiënt als een gloeilamp te produceren, en maar liefst vijf keer zo efficiënt.

De levensduur van G4 LED is over het algemeen berekend om te beëindigen wanneer slechts 70 procent van zijn oorspronkelijke productie lumen behoud. Een goede kwaliteit LED in een goed ontworpen armatuur kan een levensduur hebben van 30.000 tot 50.000 uur, in vergelijking met 1000 uren voor een typische gloeilamp, en 8.000 tot 10.000 uren voor een compacte fluorescerende lamp.

LED’s, net als andere elektronische schakelingen, kunnen giftige stoffen, zoals lood, arseen en gallium opnemen. In tegenstelling tot CFL’s kunnen deze breken en kwik morsen, echter, zal als een LED lamp breekt, alle giftige stoffen in de circuits niet ontsnappen omdat ze zijn opgenomen in een solide stukken van metaal en kunststof. De LED lampen kunnen niet versplinteren, er is geen gas dat zou kunnen ontsnappen als de lamp breekt en de LED circuits kunnen niet gemakkelijk verbranden, smelten, of los splitsen.

 

http://www.leds-depot.be/led-12v/g4-led-lampen.html