Bonefast
Image default
Energie

EAZ Wind – Een toekomst vol groene energie

Hoe zou de wereld eruit zien met meer hernieuwbare energie? Het zou waarschijnlijk een veel groenere plek zijn. Maar hoe kunnen we daar sneller komen? Groene energie, in al haar vormen, groeit snel over de hele wereld. Maar ondanks die snelle groei maakt groene energie nog steeds maar een klein percentage uit van de totale energieproductie in de wereld. Om de invoering van groene energie te versnellen en de overgang naar een duurzame toekomst te versnellen, moeten bedrijven manieren vinden om hernieuwbare technologieën kosteneffectiever en voor iedereen toegankelijk te maken. Gelukkig zijn er veel innovatieve ideeën die alleen een beetje hulp nodig hebben om van de grond te komen. In deze blogbijdrage leest u meer over zo’n initiatief – het Windproject van de eco Energy Alliance (EAZ) – en hoe u daarbij betrokken kunt raken als investeerder of partner.

Wat is de Eco Energy Alliance?

De Eco Energie Alliantie (EAZ) is een Nederlandse stichting met een missie om de transitie naar 100% duurzame energie en duurzaamheid te versnellen. Om dat doel te bereiken, helpen zij ondernemers en innovators in de groene energiesector om hun visie te realiseren en hun innovatieve oplossingen op de markt te brengen. EAZ heeft al verschillende ondernemers en innovators geholpen om hun visie te realiseren en hun oplossingen op de markt te brengen. Hun projecten zijn gebaseerd op bedrijfsmodellen die zowel duurzaam als schaalbaar zijn. De stichting bereikt dit door het creëren en beheren van een netwerk van strategische partnerschappen met belanghebbenden in de sector. Het doel van het partnerschap is om een bloeiende en diverse duurzame energie-industrie te laten groeien in Nederland en daarbuiten. Om dat te bereiken zal EAZ investeren in en helpen bij het opschalen van veelbelovende en innovatieve groene energiebedrijven met een focus op duurzame energieoplossingen, zoals zonne-energie en energieopslag.

Een toekomst vol groene energie met EAZ Wind

Windenergie is een van de meest volwassen hernieuwbare energiebronnen die er zijn. Het heeft ook het potentieel om een aanzienlijke hoeveelheid schone energie te leveren. Toch vertegenwoordigt windenergie momenteel minder dan 2% van de wereldwijde elektriciteitsproductie, en is ze niet zo wijdverspreid als ze zou kunnen zijn. Windenergie is namelijk relatief duur in vergelijking met andere hernieuwbare energiebronnen. De initiële investering die nodig is om een windmolenpark te bouwen is hoog en vormt voor veel potentiële investeerders en exploitanten een drempel om een bedrijf te beginnen. Bovendien kunnen problemen met de aansluiting op het net het moeilijk maken om windenergie die op de ene locatie is opgewekt, naar klanten op een andere locatie te brengen waar zij nodig is. Om de invoering van windenergie te versnellen en de overgang naar een duurzame toekomst te versnellen, zijn nieuwe en innovatieve oplossingen nodig. Gelukkig is er een project dat precies dat probeert te doen.https://www.eazwind.be/