Bonefast
Image default
Energie

Persluchtlekdetectie is energiebesparend

Bij een groot aantal bedrijven kunnen de kosten voor de aanmaak van industriële perslucht plaats 2 of 3 innemen op de energierekening. Veel van die bedrijven kampen echter met persluchtlekken, en dit zonder dat ze er zich bewust van zijn. Vaak wordt de herstelling ervan uitgesteld. Daarvoor moeten sommige machines namelijk worden ontmanteld, wat natuurlijk kosten met zich meebrengt. Daarenboven lijkt een klein lek niet zo belangrijk. Verschillende persluchtlekken kunnen echter op lange termijn wel voor een enorme energierekening zorgen.

Daarom overweegt u best persluchtlekdetectie. Op deze manier kunt u de kosten door persluchtlekken beperken tot een absoluut minimum. Zonder deze detectie kan persluchtverlies immers verantwoordelijk zijn voor 30 tot 40 procent van het totale persluchtverbruik. Door persluchtlekken op te sporen, kunnen de verliezen worden teruggebracht tot een aanvaardbare 5 procent. Maar persluchtlekdetectie kent nog voordelen. Naast een lagere elektriciteitsfactuur wordt ook de levensduur van de compressoren verlengd, en dit met minder onderhoudskosten in de toekomst.

Bespaar daarom vanaf heden op perslucht, én energie, door het opsporen van alle perslucht- en vacuümlekken, en neem contact op met deskundigen die u graag helpen deze besparing te realiseren.

http://www.desmetengineering.be