Bonefast
Image default
Toerisme

Werken in Canada: ontdek de prachtige natuur

Er leven nergens zoveel ijsberen als in het Canadese Lancaster Sound. Als je van plan bent om te gaan werken in Canada, moet je zeker te tijd nemen om dit prachtige gebied te ontdekken. De streek is erg rijk aan biodiversiteit. Je ziet er beloega’s en jaarlijks keren tot 70.000 narwallen terug naar hun broedplekken die zich hier bevinden. Wil je graag de Canadese natuurpracht ontdekken, dan is werken in Canada zeker iets voor jou. Tijdens een eerste werkervaring kan je bijdragen aan het dierenwelzijn of de natuur, terwijl je actief Engels leert en kennis maakt met het Canadese dagelijkse leven én de prachtige natuur.

Walvissen, narwallen en ijsberen in de Noord-Canadese wateren kunnen trouwens op hun beide oren slapen. Onlangs heeft olieproducent Shell namelijk 30 oude vergunningen voor olieboren die niet meer werken in Canada, opgegeven na een door EcoJustice aangespannen rechtszaak. Daardoor kan Lancaster Sound een beschermd gebied worden voor zeezoogdieren, ten zuiden van het laatste ijsgebied, het enige deel van de Noordpool dat tijdens de zomer nog ijszeeën heeft. Het gebied is in de regio namelijk erg belangrijk in tijden van extreme klimaatsveranderingen.

Bijna 40 jaar geleden werden deze vergunningen toegekend aan Shell, maar zij hebben ze nooit echt gebruikt om te zoeken naar olie en gas. Die vergunningen hinderden de plannen voor een groot beschermd natuurgebied die het maritieme leven moet beschermen. Volgens EcoJustice waren die vergunningen ondertussen ruimschoots verlopen. Tijdens de rechtszaak in april 2016 werd Shell verzocht om deze vergunningen vrijwillig op te zeggen en de oliegigant ging hiermee akkoord.

http://www.jobstop.be/projecten/werken-en-reizen/