Bonefast
Image default
Eten en drinken

Barbecue-advies bij het kopen van een barbecue

We geven je graag wat tips over het kopen van een BBQ, want er zijn grills in alle mogelijke vormen, kleuren en maten. Allereerst moet de barbecue koper zelf een aantal belangrijke vragen beantwoorden:

Welk budget is er beschikbaar?

Je moet zeker een budget vaststellen. Ik weet uit eigen ervaring dat het budget snel wordt verhoogd als je de verschillende BBQ types ontdekt. De verlangens nemen snel toe. Misschien moet de grill toch een maatje groter zijn? Maar wees voorzichtig, de BBQ alleen is niet alles.

Afhankelijk van wat je met de BBQ wil doen, heb je ook accessoires nodig zoals grilltangen, beschermhandschoenen, open haard, thermometer, enz. Je kunt veel geld uitgeven aan bbq’s. Er zijn keramische BBQ’s voor 1500 Euro.

Er zijn luxe grills voor 5000 Euro. Er zijn hoogwaardige gas bbq’s voor 10.000 euro. In dit artikel zal ik me echter wijden aan de normale “instapklasse”.

Gas, kolen of zelfs elektriciteit?

Dit is vooral een kwestie van BBQ filosofie. Ik hou vooral van een houtskoolgrill en heb altijd gegrild met houtskool. Dat is traditioneel barbecueën en daar sta ik op. Het heeft gewoon een beetje rook nodig. Ik hou van de typische geur van houtskool en de rokerige smaak van vlees. Dat kan alleen maar goed met een houtskool barbecue.

Maar inmiddels heeft ook een gasgrill zijn weg gevonden naar mijn buitenkeuken en ik waardeer ook de voordelen van een gas BBQ. Gasgrills zijn met een druk klaar voor gebruik, worden snel warm en veroorzaken weinig rook. Een gas bbq is zeker handig voor een snelle biefstuk en een kleine hoeveelheid vlees. Het duurt 20-30 minuten voordat je een houtskool bbq op de juiste temperatuur hebt en het is klaar om te barbecueën.

Aan de andere kant is een gasbarbecue ook gevoeliger voor storingen, omdat er veel meer technologie is ingebouwd en het schoonmaken van een gasbarbecue meestal lastiger is dan het schoonmaken van een houtskoolbarbecue. Als je in een gehuurd appartement woont en alleen over een balkon beschikt, is meestal alleen de gas- of elektrische BBQ toegestaan.

Lees in ieder geval de huisregels goed door en vraag je verhuurder welke BBQ je mag gebruiken als je niet zeker weet welke barbecue je mag gebruiken.