Bonefast
Image default
Eten en drinken

Vrijdag visdag: lekkere recepten met vis en tomaten

Op vrijdag eten veel mensen vis. Onderstaande recepten met vis en tomaten geven je heel wat inspiratie voor lekkere maaltijden die in de smaak vallen bij iedereen. Er is een recept met witte vis en eentje met tonijn. Gebruik in de recepten zeker de tomaten van Stoffels Tomaten voor een geslaagd resultaat. De tomaten van deze Belgische tomatenteler uit Rijkevorsel staan bekend om hun smaak en stevigheid.

Ontdek hoe lekker vis kan zijn

Door enkele ingrediënten toe te voegen, zoals tomaat, wordt elke vis een waar festijn. Het eerste recept is eentje met de witte vis zeeduivel.

–          Pel en ontpit vier grote tomaten en snij ze in stukjes. Snijd verse basilicum en twee teentjes knoflook in fijne stukjes en meng onder de tomaten, samen met olijfolie. Laat marineren in de koelkast met wat zout en peper.

–          Fruit een eetlepel tomatenpuree samen met wat oregano in een hete pan met olijfolie.

–          Leg vier moten zeeduivel in de pan. Bak ze aan beide kanten op een hoog vuur en verlaag daarna de temperatuur tot de vis klaar is. Kruid naar smaak.

–          Verdeel de zeeduivel en tomatenmengsel over de borden. Serveer met een vers stuk brood, puree of pasta.

Een ander recept met tomaten en vis is onderstaande carpaccio van tonijn. Gebruik zeker verse tonijn voor een optimale smaak. Combineer met de heerlijke tomaten van Stoffels Tomaten voor een perfect resultaat.

–          Snijd aubergine en courgette in plakken. Pel de tomaat en snijd in blokjes.

–          Bak de aubergine en courgette in een grillpan.

–          Mix voor de vinaigrette een tomaat met knoflook, olijfolie en balsamicoazijn. Kruid met peper en zout. Voeg ook wat suiker toe. Voor de marinade meng je olijfolie met limoensap en balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.

–          Snijd ongeveer 12 plakken tonijncarpaccio. Haal elk plakje door de marinade. Leg op een plakje wat blokjes tomaat, een plakje aubergine en courgette. Herhaal en maak zo een torentje. Werk af met de vinaigrette en verse basilicum.

Dit recept is ideaal voor een origineel voorgerechtje. Je kan het ook gebruiken als hoofdschotel wanneer je er nog wat brood aan toevoegt.

Gebruik de beste tomaten

Zeker wanneer je recepten met rauwe tomaten maakt, zoals in deze recepten, gebruik je best tomaten van deze favoriete tomatenteler uit België. Op hun website vind je al hun producten en nog veel meer recepten met tomaten. Neem zeker een kijkje voor inspiratie!

https://www.stoffels-tomaten.be/