Bonefast
Image default
Gezondheid

Wat te doen tegen muggenoverlast?

Muggenoverlast kan in de zomer erg vervelend zijn, vooral als je lekker buiten wilt gaan zitten. Of wanneer je als je wilt gaan slapen constant wordt geïrriteerd door zoemende muggen. Nu wil je natuurlijk weten wat je hiertegen kunt doen. Gelukkig hebben wij enkele tips voor je verzameld om van al die muggen af te komen.

Het traditionele citronella

De geur van citronella staat bekend als muggen werend, en dit is natuurlijk niet zomaar. Citronella is een geur waar muggen absoluut van walgen, en ze zullen een huis of tuin die hiernaar ruikt dus ook mijden als de pest. Met het laten branden van enkele citronella kaarsen in het huis of jezelf en je huisgenoten insmeren met citronellaolie kun je die muggenoverlast zeker verminderen. Het is een makkelijke, goedkope en natuurlijke manier om een groot deel van al die muggen weg te jagen.

Het plaatsen van horren

Of te voorkomen dat er nog meer muggen jouw huis binnendringen kun je horren in de deuren en ramen plaatsen. Horren zijn vaak niet duur en het is een eenmalige oplossing die je huis voor lange tijd muggenvrij zal krijgen. Muggen zullen hier echt niet doorheen weten te komen. Zo komen er in ieder geval geen nieuwe muggen het huis meer binnen. En om de muggen die al in je huis zitten weg te krijgen hebben we het volgende middel.

De anti muggen lamp

Deze lamp lokt muggen met blauw uv-licht en of CO2-uitstoot de lamp in waar ze worden ingezogen door het ventilatortje waarna ze in een opvangbakje vallen. Hiermee worden alle muggen die al in je huis zitten vermoord en zal je hier dus ook geen last meer van hebben. Bovendien kun je de anti muggen lamp ook in de tuin opvangen, zo heb je hier ook geen last meer van muggen.

Het gebruiken van een elektrische vliegenmepper

Voor al die vervelende muggen die toch nog niet dood zijn en je maar blijven vervelen hebben we een laatste oplossing, het gebruiken van een elektrische vliegenmepper. Het principe is simpel, je zet de vliegenmepper aan en slaat alle overgebleven muggen direct dood. Door de toevoeging van de stroom zal een mug die in aanraking met de vliegenmepper komt op slag dood zijn. Je hoeft dus ook niet al je kracht te gebruiken en jezelf helemaal moe te maken met het doodslaan van muggen. Simpel en snel ben je ook van die overgebleven muggen af.

Met het volgen van deze stappen zal je nooit meer last hebben van muggenoverlast. Je begint met het plaatsen van wat citronella kaarsen en horren waarna je een anti muggen lamp neerzet of buiten ophangt en als laatste gebruik je de elektrische vliegenmepper om de laatste muggen dood te slaan. Hier heb je het, een simpel en betaalbaar stappenplan om van muggenoverlast af te komen, zonder dat er ook maar een verdelger of chemisch middel aan te pas komt. Je kan hier vandaag nog mee beginnen door wat citronella kaarsen, horren of een anti muggenlamp in huis te halen, waar wacht je dus nog op?

https://www.cyclonemuggenlamp.nl/muggen-bestrijden