Bonefast
Image default
Beauty en verzorging

Hoe vind jij een goede wandelschoen?

De zomervakantie komt er aan en misschien besluit je wel om flinke stukken te gaan wandelen. Voor korte stukjes zijn sneakers nog voldoende, maar bij langere afstanden is het aanschaffen van een goede wandelschoen toch best belangrijk. Maar eenmaal in de winkel, duizelt je het van alle mogelijkheden. Hoe vind je nu de perfecte wandelschoen? Koop ik nou het nieuwste model van Adidas of koop ik toch een ander merk op advies van een bekende? 

De juiste activiteit

Allereerst is het belangrijk te bepalen wat voor activiteit je gaat uitvoeren. Zal het gaan om het lopen van langere afstanden (wandelschoenen), besluit je om langere tochten te maken (trekkingsschoenen) of ga je echt bergen beklimmen (bergschoenen)? Wanneer je dit onderscheid hebt gemaakt, is het tijd voor de volgende stap!

Het uiterlijk van de schoen

Wanneer je je eenmaal binnen de wereld van de wandelschoen begeeft, gaat het je al gauw duizelen. Zo veel opties! Zo kun je kiezen voor een hoge of een lage schacht, een zool met heel veel grip of iets minder, een stijlvolle, hippe schoen of juist voor een simpele, degelijke schoen. Ook voor deze keuzemomenten ligt het puur aan wat jij zelf wil: een hoge schacht zal misschien minder hip zijn dan een lage schacht, maar geeft wel ondersteuning en beschermt je tijdens het wandelen tegen steentjes en stof. Ook kun je makkelijker dikke sokken onder deze schoenen aantrekken. Een lage schacht is echter prima voor simpele wandelingen op vlakker terrein.  Om het moeilijker te maken heeft de nieuwe Adidas Terrex Free Hiker een hoge schacht maar door het waterafstotende Primeknit materiaal is het heel bewegelijk en comfortabel. Het kiezen van grip is ook een persoonlijke keus, hoeveel grip verwacht je nodig te hebben? Verdiep je in de mogelijkheden (die zijn eindeloos!) en test je schoenen voor gebruik uit. Dit kan soms zelfs al in de winkel en zal er voor zorgen dat je niet voor verrassingen staat. Als je de schoenen aan hebt geprobeerd kun je altijd kijken of je ze goedkoper kunt krijgen bij Supersales of ergens anders online.

Na de aankoop

Na het beslissen welke schoen het beste bij je past en jij tevreden je schoenen mee naar huis neemt, vergt dit nog wel wat voorbereidingen wil je niet voor nare verrassingen staan. Zorg er voor dat je je schoenen goed verzorgt, zodat deze niet na de eerste wandeltocht verpest zijn. Regen kan altijd om de hoek komen kijken. Verder is het heel belangrijk dat je je wandelschoenen goed inloopt. Dikke sokken kunnen hier bij helpen!

Adidas wandelschoenen

Dat er eindeloze mogelijkheden zijn om je wandeltochten makkelijker te maken is inmiddels wel duidelijk. Adidas is een geschikt merk voor als je op zoekt bent naar een fijn geprijsde doch geschikte wandelschoen. Zeker de moeite waard!