Bonefast
Image default
Internet

Wat is de beste router voor draadloos internet in Belgie?

De beste router voor draadloos internet, wie wil die nu niet hebben? Helaas is er, net zoals bij veel consumentenartikelen, niet eenvoudig een soort als beste aan te wijzen. Om toch een router te kopen die voor jou het beste resultaat biedt kunnen de volgende punten van belang zijn. Wil je gelijk kopen? Kijk dan bij www.internethunter.be voor goedkope routers.

WiFi snelheid

Allereerst is natuurlijk de snelheid van je draadloze router van belang. Je koopt routers met snelheden die variëren tussen de 3 MBPS en 450 MBPS. Afhankelijk van je budget is het verstandig om in ieder geval een router te kopen die minimaal 300 MBPS aankan. Deze snelheid zal in de praktijk zelden gehaald worden, maar wil je lekker kunnen surfen en van Youtube downloaden via je draadloze verbinding dan is alles onder de 300 eigenlijk te langzaam.

WLAN verbindingsmogelijkheden

Een tweede aspect waar je zeker op moet letten zijn de WLAN verbindingsmogelijkheden van je router. Deze verbindingsmogelijkheden worden aangeduid met een letter achter het 802.11 of WiFi protocol. De letters lopen op van A naar B naar G naar N. Tegenwoordig koop je bijna alleen nog maar 802.11G en 802.11N routers, zorg ervoor dat jouw draadloze router ook een G of liever nog N achter zijn naam heeft staan. Dat zijn namelijk de snelste routers die je tegenwoordig kunt kopen. Laat draadloze routers met een A of B achter de naam (en zonder G of N) in de winkel liggen, deze zijn verouderd en moet je niet meer kopen. NB. Sommige routers zijn backwards compatible. Er staat dan op de doos 802.11B, G & N. Deze draadloze routers ondersteunen dus alle deze verbindingsmogelijkheden. Bekijk hier meer informatie over internet abonnement

Merk van router

Een laatste aspect, maar wel een persoonlijk aspect, is het merk van de router die je koopt. Op de redactie van draadloos-internetten.com worden alleen maar netgear routers gebruikt. Die bevallen prima, geven zelden storingen en zijn betaalbaar. Andere mensen zweren juist bij Sitecom routers terwijl weer andere mensen 3Com moeten hebben. Welk merk router je koopt maakt weinig uit, slechte routers worden eigenlijk niet meer verkocht en de beste router? Dat is dus meer een kwestie van smaak.

Prijs van router

Tenslotte nog een opmerking over de prijs. Uiteraard is de aankoop van de beste router afhankelijk van je budget. Een goedkope router heb je voor rond de 20 euro maar reken voor een goede router wel rond de 50 euro. Hierboven lees je een antwoord op de vraag welke router het beste is voor draadloos internet. Heb je zelf op- of aanmerkingen over welke router jij het beste vindt? Reageer dan hieronder.