Bonefast
Image default
Beauty en verzorging

Dit is de juiste foundation voor jou!

Hoewel de basisproducten als primer heel belangrijk zijn, is de stap erna minstens zo van belang: foundation. En de vele keuzes in de winkel maken het er niet makkelijker op.

Je hebt tientallen merken en daarnaast ook nog eens tientallen tinten. Toch is het goed om echt de tijd te nemen bij het uitkiezen van je foundation, want uiteindelijk zul je er heel veel plezier van kunnen beleven.

Het kiezen van de juiste tint

Het meest belangrijke is de goede tint, want daar gaat het vaak mis. Hoe weet je wat de juiste kleur voor jouw huid is? Hier moet je echt even de tijd voor nemen.

In de winkel kun je verschillende foundations testen, in tegenstelling tot online. De beste manier om foundation te testen is niet door het op je hand te smeren, maar op je kaaklijn.

Voor de online shoppers onder jullie zijn er ook enkele bekende webwinkels waar je een ruime keuze aan kwalitatieve foundation kunt kopen. Zo is er onder andere de beauty producten shop prettyme.be.

Hierdoor zie je of de kleur matcht met je gezicht, je hals en je decolleté. Daarnaast moet je het ook even zien in natuurlijk licht. Loop dus even naar buiten en check het daar in een spiegeltje. 

Foundation het hele jaar door

Er kan verschil zitten in je huidskleur door de seizoenen heen. Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor je foundation. Daar is gelukkig een handige oplossing voor. Je kunt namelijk een lichtere en donkere tint door elkaar mengen.

Wanneer het winter is kun je dan alleen de lichte tint kiezen en wanneer je wat bruiner bent in de zomer meng je een donkerdere tint met de lichte om zo de juiste kleur te krijgen.

Het is dus vooral belangrijk dat je zo dicht mogelijk bij je eigen huidskleur blijft. Het doel van foundation is namelijk dat het je huid egaal maakt, niet bruiner. Dit geeft een heel onnatuurlijk effect. 

https://www.prettyme.be/categorie/foundation/