Bonefast
Image default
Aanbiedingen

Wil je alles weten over loopbaanbegeleiding

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is het begeleiden en adviseren bij het maken van loopbaankeuzes. U verkrijgt persoonlijke opvang  waarbij de loopbaanbegeleiders conversatiepartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, drift, kwaliteiten, motivatie en positie op de arbeidsmarkt. Welke fasen moet ik zetten om de propere taak te vinden? Wat is mijn toewijding? Hoe hanteer ik mijn talenten optimaal. Een opbrengst op deze vraag ontvangt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een opleiding loopbaanbegeleiding is geschikt voor arbeiders, ZZP’ers en carrièremannen- en dames.

Hoe ziet een loopbaantraject eruit?

Einddoelstellingen evalueren
Hervormingen doorvoeren

Werkfase – Hoe is uw plaats op de arbeidsmarkt?

Afrondingsfase – Hebben we de doel behaald?

 

Intakegesprek – Wat kunt u  van Loopbaanbegeleiding verwacht?

Persoonlijk gesprek met uw carrière coach
Vragenlijsten invullen en loopbaantesten maken
Ervaringen uitwisselen met andere mensen die een loopbaantraject volgen
Doe-opdrachten uitvoeren

Stap 4

Terugkom-moment waarbij u samen een Afzonderlijk OntwikkelingsPlan opstelt (POP). Een POP-plan is gericht op de lange duur. Enerzijds stelt u doelen voor dit jaar, anderszijds kijkt u ook verder.
Terugkaatsen genomen acties, veranderingen, verbeterpunten.

Reflectiefase – Heeft de loopbaanbegeleiding inzicht geboden?

Waarom loopbaanbegeleiding?

is erop gericht om u te assisteren bij aanpassingen in uw leven. Heeft u moeite met wisselingen in uw taak of loopbaan? Raakt u de balans kwijt tussen uw taak- en privéleven? Loopbaanbegeleiding kan u voorzien van raadgeving. Dat advies ondersteunt u bij het vinden van een weerwoord op uw vraag. Kortom, met de attentie loopbaanbegeleiding lost u het kwestie op. Enkele voordelen van loopbaanbegeleiding zijn: goedkoop met loopbaancheques, een traject geeft antwoorden op en beter in uw schoenen staan.

 

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

Bent u ontslagen of zit u in opzegtermijn? U weet niet waar u op moet solliciteren. Of uw wordt niet uitgenodigd op sollicitaties. Met loopbaanbegeleiding kunt u dit aanpakken.

U wilt promotie maken of aangaande een aantal jaar. En hoe kunt u uw leiderschap overtreffen of andere competenties. Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Ik heb moeite om mijn werknemers te motiveren, ik heb het gevoel dat ik er alleen voor sta en ik schuif de vervelende taken voor me uit. Herkenbaar? Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Ontslagen of in opzeggingstermijn?

Carrière

Loopbaanbegeleiding is er voor alle, ZZP’ers, carrièremannen- en mevrouwen die met vragen worstelen over hun loopbaan en werknemers die in hun opzeggingstermijn en tijdsduur van verbrekingsvergoeding zitten. Enkele problemen waar u tegenaan loopt en waar loopbaanbegeleiding u mee accompagneert.

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen ervaren zich prettig tijdens de loopbaantrajecten. De informele omgeving, de schematische rangschikking en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en prive opvang van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Cheque besteld; hoe nu verder?                            

 Wat indien ik mijn functie cheque kwijtraak?

Geen nood. De cheque is gepersonaliseerd en uniek. Als u de loopbaancheque onaangebroken laat, vervalt deze na 3 maanden. Het geld wordt teruggestort. Het recht om een loopbaancheque aan te vragen behoud u.

Stap 2. Heeft u het bedrag betaald? Dan bekomt u (binnen 14 dagen) uw loopbaancheque van Edenred via mail of per post. De mail of brief is de bevestiging dat u betaald heeft en aan alle voorwaarden voor Loopbaanbegeleiding voldoen.

Heb ik recht op loopbaancheques indien ik in mijn opzeggingstermijn zit?

Op het ogenblik dat u in uw opzegtermijn zit, kan u uw loopbaancheques bestellen. Wanneer uw opzeggingstermijn verstrijkt, is het niet mogelijk om jobcheques te bestellen. Tevens heeft u recht op loopbaancheques tijdens uw tijdsduur van verbrekingsvergoeding.

 

Hoe zien jobcheques eruit?

Geldigheidsdatum. Dit is de datum waarvoor het eerste geregistreerde gesprek moet plaatsvinden. Indien u te lang wacht (langer dan 3 maanden) en de geldigheidsdatum verstrijkt, wordt het individueel part vanzelf terugbetaald. U blijft recht op Loopbaanbegeleiding houden. Opnieuw uw loopbaancheques aanvragen? Dat is mogelijk.

Woont u in Wallonië?
Dan heeft u recht op loopbaanbegeleiding als u:
​​in Vlaanderen of Brussel werkt
én
mits u verhuisd bent vanuit een ander land dat tot de EU of EER behoort.

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

 

8 uur loopbaanbegeleiding kost slechts €80,-  In totaal stelt de Vlaamse overheid 8 uur vakkundige loopbaanbegeleiding beschikbaar. Het gebruikelijke tarief van twee loopbaan cheques is € 1100,-. De Vlaamse overheid betaalt het verschil voor u en neemt € 1020,- voor hun rekening.

Betrekking test

Als u behoefte heeft aan inzicht in uw kansen, passie, kwaliteiten, motivatie en positie op de arbeidsmarkt.

Ga naar loopbaantest.be vul slechts 12 vragen in en u bekomt meteen het resultaat in uw mailbox.

Heeft u behoefte aan joboriëntatie? Is dit de goede werk voor u? Heeft u behoefte aan inzicht loopbaanbegeleiding? Gaat het de nette kant op met uw carrière? Mits u vragen heeft aangaande uw carrière, dan biedt loopbaanbegeleiding inzicht.

 

http://ucareloopbaanbegeleiding.be/