Bonefast
Image default
Auto

Een auto leasen en een hypotheek afsluiten, kan dat?

Als je van plan bent om een auto te gaan leasen, of wanneer je al een auto geleased hebt, dan doe je er goed aan hier rekening mee te houden wanneer je een huis gaat kopen. Een privé geleasede auto wordt namelijk meegenomen in de bepaling van de maximale hypotheek die je kunt krijgen. Die is natuurlijk in de eerste plaats afhankelijk van je inkomen, maar ook je schulden en financiële verplichtingen worden meegenomen in de beoordeling. Een auto die je privé leaset wordt als schuld dan wel financiële verplichting gezien en dus meegenomen in de beoordeling.

Je maandelijkse lasten worden beoordelen

Het is natuurlijk wel logisch dat de kosten van het leasecontract worden meegenomen in de hypotheekberekening, want je moet deze kosten immers maandelijks betalen en het is een langlopende verplichting. Als je een te hoge hypotheek zou krijgen en daardoor in financiële problemen komt is natuurlijk niet de bedoeling. Stel je wilt een Volkswagen Caddy leasen, dan moet je dus bekijken of dit haalbaar is in combinatie met je hypotheek. Het ironische is wel dat je nadat je hypotheek is toegekend en afgesloten, vaak zonder problemen een leasecontract kunt aangaan. Mar het is aan jou om te beoordelen of dit financieel verantwoord is of niet.

En als ik het leasecontract niet meer kan betalen?

Als je door omstandigheden het leasecontract tussentijds wilt stopzetten moet je rekening houden met hoge kosten. De door jou geleasede auto is immers speciaal voor jou gekocht en de prijs die je maandelijks betaalt is gebaseerd op de looptijd van het leasecontract van 36 of 48 maanden. Als je contract al voor een groot deel voorbij is zullen de kosten lager zijn dan wanneer je nog niet op de helft bent. Als je tussentijds je leaseauto wilt inleveren kun je contact opnemen met de leasemaatschappij om te laten berekenen wat hiervan de kosten zijn.

http://www.autoleaseneenmanszaak.nl/super-deals/volkswagen-caddy-leasen