Bonefast
Image default
Banen en opleidingen

Zo maak je optimaal gebruik van loopbaanbegeleiding

Soms kan loopbaanbegeleiding nodig zijn tijdens je maatschappelijke carrière. Dit is bijvoorbeeld het geval als je je niet meer happy voelt met je huidige werk of als je baan dreigt te vervallen, bijvoorbeeld als gevolg van automatisering. Je kunt mogelijk gebruik maken van loopbaanbegeleiding om een nieuwe uitdaging te vinden waardoor je weer met plezier naar je werk gaat. Soms kan dit in enkele gesprekken worden gerealiseerd, soms is er meer hulp en begeleiding nodig. Dit hangt af van de persoonlijke omstandigheden van de cliënt. Je kunt je zelf aanmelden bij een loopbaancoach, maar het komt ook vaak voor dat de werkgever dit doet.

De werkwijze van de loopbaancoach hangt af van de situatie

Het hangt van de vraag van de cliënt af hoe een loopbaantraject verloopt. Soms is er sprake van een verzoek om outplacement, dit kan van de werknemer dan wel de werkgever komen. In dat geval wordt er samen met de werknemer gezocht naar een baan die past bij de wensen en competenties via een outplacementbureau. Maar het kan ook zijn dat iemand aangeeft iets geheel anders te willen. Of gedwongen wordt ander werk te zoeken als gevolg van persoonlijke omstandigheden. In al deze gevallen kan een deskundig outplacementbureau uitkomst bieden.

Kan ik met ieder bureau in zee gaan voor loopbaanbegeleiding?

Je kunt als je op zoek bent naar een bureau voor loopbaanbegeleiding het beste in zee gaan met een ervaren deskundige. Carrièrepoort is wat dat betreft een goede keuze. Zij hebben ruime ervaring in de begeleiding van mensen die vrijwillig of verplicht op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden en kansen. Je leest meer over hun werkwijze op de website. Hier vind je ook de contactgegevens als je een afspraak wilt maken voor een intakegesprek. In dit gesprek wordt geïnventariseerd wat je wilt en wat je mogelijkheden zijn. Maar ook wat er nodig is om je mogelijkheden te verbreden.