Bonefast
Image default
Banen en opleidingen

Kandidaten eten, buren oefenen – hoe de baan van een recruiter is veranderd

temp agencies near me

Nieuwsgierig, we zullen niet toegeven – en we zijn erg blij dat u informatie met ons deelt als we daarom vragen. Vandaag hebben we recruiters uit verschillende industrieën en bedrijven gevraagd hoe ze leven in een pandemie. Is het sollicitatieproces voor hen veranderd, wat zijn de voor- en nadelen die ze bij dergelijk werk aantreffen? En, belangrijker nog, lijdt het percentage gesloten vacatures onder videogesprekken en gebrek aan live communicatie?

HR-manager van het rekruteringsportaal

Hoe gaat het aannemen? Nu nemen we nieuwe medewerkers aan en zoeken we kandidaten voor dezelfde functies als voorheen. We zijn gestopt met het inhuren van alleen verkoopmanagers. Interviews worden afgenomen in de vorm (Skype, Zoom, Hangouts): maar om eerlijk te zijn verliest online communicatie veel aan “live” ontmoetingen met kandidaten.

Waarom zijn live interviews beter dan online? De feestjes zijn zo ontspannen mogelijk: in T-shirts, met slordige kapsels, komt het wel eens voor dat de kandidaat voor de camera eet … We controleren onze medewerkers, maar de kandidaat verdrinkt zichzelf met deze acties (we rennen nu allemaal wild, en over het algemeen is dit IT, maar jongens!). Veel mensen vergeten zich van tevoren op een interview voor te bereiden, als gevolg hiervan is de internetverbinding verbroken en is de hoofdtelefoon verloren. Het algemene gebrek aan montage is niet op schaal. Een voltijdse sociale zekerheid is geweldig. Ik rij graag rond op kantoor (en het is groot en mooi), om ze terloops aan het team voor te stellen – zodat de kandidaat verliefd wordt.

De volgorde van het interview is niet veranderd: we controleren op naleving van onze technologiestack, of een potentiële werknemer zich bij dit specifieke team zal voegen (ze zijn heel anders voor ons). We hebben ongeveer 8 productteams: de jongens passen goed bij elkaar. De jongens in de mobiele telefoon vielen bijvoorbeeld allemaal ‘samen’ in hun gevoel voor humor, alleen begrijpen ze elkaars grappen; in het sales automation team en devops is iedereen heel serieus, kalm … En dus als we met ons op zoek gaan naar een kandidaat voor een specifiek team, moeten we de wateren testen op basis van persoonlijke kenmerken, en niet alleen op de stack. Het is natuurlijk gemakkelijker om dit persoonlijk te doen.

Wat zijn de algemene gevoelens van de situatie: angst. Stress, constante angst. Ik vergeet gewone, simpele woorden in quarantaine. De stem in het interview trilt.

En skype en wat skype. Om HR aan te trekken met make-up, of wat? ..

Hoe gaat het aannemen? Omdat het bedrijf zich met ontwikkeling bezighoudt, huren we developers en projectmanagers in. Voor ons is er gelukkig niets veranderd, er zijn nog volop vacatures. Nu zijn alle interviews naar Zoom verplaatst.

Wat is het verschil tussen een live interview en een online interview? We hebben wel eens eerder kandidaten online geïnterviewd, dus dit is geen nieuwe ervaring voor ons – we wisten ons snel aan te passen. Over het algemeen merken we het verschil niet. Allereerst kijken we naar professionele kwaliteiten en vaardigheden, aangezien dit het belangrijkste is in ons vakgebied.

Wat zijn de algemene gevoelens van de situatie: De situatie is op veel gebieden erg moeilijk. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om online te gaan en natuurlijk zullen offline bedrijven hier last van hebben. IT-bedrijven hebben ongetwijfeld geluk, het werk is in volle gang en houdt niet op.

Hoe gaat het aannemen? We huren voornamelijk analisten, databaseontwikkelaars, systeemingenieurs in. Als gevolg van alle goedkeuringen werd de selectie niet gestopt, we blijven hetzelfde volume uitvoeren. In principe is het proces niet veel veranderd, we hebben ook nog twee fasen over: een technisch interview en een interview met een manager. We voeren in Skype of Zoom naar keuze van de kandidaat.

Wat is het verschil tussen een live interview en een online interview? We moesten de opdrachten herzien om de technische component van de kandidaat te controleren. Naar mijn mening voelen sommige kandidaten zich meer angstig, vooral of ze gehoord of gezien kunnen worden, en gedragen ze zich over het algemeen beperkter dan bij persoonlijke ontmoetingen.

Wat zijn de algemene gevoelens van de situatie: ik wil echt weer normaal worden, het betreft alles – werk en persoonlijk tijdverdrijf. Het is triest dat door deze pandemie veel kleine en middelgrote bedrijven zullen sterven.

Het was voor eenzame werknemers vrij moeilijk om de rechtstreekse communicatie met collega’s te verliezen, en voor degenen die gezinnen hebben, is het vaak problematisch om thuis een rustige, kalme werkplek voor zichzelf te organiseren. Zelf ben ik bijvoorbeeld tegengekomen dat ik een deel van mijn tijd moet besteden aan het helpen van een scholier met lessen. Hierdoor kan de werkdag overlappen met huishoudelijke en gezinsverantwoordelijkheden en tot laat in de avond duren.

Dit zal voor ons allemaal een handig geval zijn. Misschien kun je zelfs nieuwe vaardigheden ontwikkelen! Elke uitweg uit de comfortzone is immers een potentieel groeipunt.

De vraag blijft: hoe zorg je ervoor dat de kandidaat zich zelfverzekerd en comfortabel voelt “in het kader”? We stellen voor om hem een ​​korte memo te sturen. Dan hoef je niet te wachten terwijl iemand een koptelefoon zoekt; en de kandidaat zal verschijnen voordat u volledig gewapend bent.

Linkedin

https://www.globalrecruitment.info/