Bonefast
Image default
Tweewielers

Vespa S

Als sinds 1946 maakt Vespa mooie en kwalitatief hoogstaande scooters waar zowel mannen als vrouwen graag op rijden. In het ontwerp van de retro scooters zie je dezelfde elementen terug van de eerste Vespa modellen. Fabrikant Piaggio heeft in de loop der jaren niet stilgezeten, ze hebben meer dan honderd modellen op de markt gebracht, elk met hun eigen karakter. In 2008 kwam de Vespa S uit, wat later volgde ook de Vespa S Sport uitvoering met een herkenbaar geribbeld zadel. Ondanks de populariteit van de Vespa S is dit model ondertussen vervangen door de eveneens sportieve Vespa Sprint.

 

Van Vespa Sprint naar Vespa S en weer terug

Bij Vespa is het een komen en gaan van modellen. De Vespa S was een prachtige stadsscooter met een licht frame en een hoge wendbaarheid. De nieuwe Vespa Sprint is qua uiterlijk niet zoveel veranderd. Kleine details zoals de koplampen en de spaken hebben een meer klassieke look gekregen dan voorheen. De Vespa Sprint is ook niet geheel nieuw, van 1965 tot 1976 was de Vespa Sprint al eerder op de markt. Deze scooter lijkt eigenlijk best veel op de Vespa S en de vernieuwde Vespa Sprint en zou in het huidige verkeer niet misstaan.

 

Vespa S is nog beter geworden

De naam van het nieuwe model is wat langer, en de lampen zijn wat ronder maar er zijn nog meer verschillen. De nieuwe Vespa Sprint is onder de kap gebaseerd op de Vespa 946, een topmodel uit de Vespa collectie. Daarmee is de stabiliteit en wegligging van de Vespa S nog beter geworden. Als jij al een trotse bezitter bent van de Vespa S of de Vespa S Sport uitvoering kun je die zelf onderhouden door onderdelen en accessoires in de webwinkel te bestellen. Vervang versleten onderdelen op tijd en voorkom onnodige slijtage. Zo kun je nog lang genieten van jouw Vespa S scooter.

https://www.fastfuriousscooters.nl/vespa/