Bonefast
Image default
Tweewielers

Helm voor je scooter

Waar moet je beginnen met een helm voor je scooter kopen? Aangezien je dit online leest ben je al een heel eind op weg. Je kunt online goedkoop een goede scooter helm kopen, zolang je weet waar je op moet letten. Een helm voor je scooter kopen is op zich niet ingewikkeld, je moet wel de juiste keuzes maken om te zorgen dat jij veilig de weg op kunt rijden. Dit zijn de dingen die je moet weet alvorens je een scooter helm bestelt:

 

Wie moet een scooter helm dragen?

Een helm voor je scooter kopen is niet verplicht wanneer je op een snorscooter rijdt die niet harder kan dan 25 km/u. Je mag overigens wel een helm dragen met een snorscooter, en in sommige gevallen is dat zeker aan te raden. Wanneer jouw scooter harder rijdt is een scooter helm dragen wettelijk verplicht.

 

Maakt het uit welke helm ik koop?

Je kunt drie soort helm voor je scooter kopen:

 

  1. Integraalhelm: Deze sluit helemaal rondom af en biedt optimale veiligheid, maar opzetten en afzetten is wat lastiger.
  2. Systeemhelm: Deze helm lijkt op een integraalhelm maar het gedeelte bij de kin kan opklappen, dat is makkelijk bij opzetten en afzetten. Rijden met de klep naar boven is in veel gevallen overigens niet toegestaan.
  3. Jethelm: Ook wel pilotenhelm genoemd, deze helm is bij het gezicht open maar beschermt wel de schedel. Wanneer je op veilige wegen rijdt en graag het meest zicht en gehoor behoudt kan dit de beste helm voor jou zijn.

 

Wat kost een scooter helm?

Bij een helm voor je scooter kopen zal de prijs hoog op het lijstje van prioriteiten staan. Hoewel je moet zorgen dat veiligheid altijd bovenaan staat kun je wel degelijk goedkoop een veilige helm kopen. Online kom je helmen tegen voor zeer scherpe prijzen, houd er wel rekening mee dat het scooter helmen zijn die gekeurd zijn voor de Nederlandse markt met de juiste garantie. Bij twijfel kun je navraag doen bij de online winkel.

 

Meet voor je een helm voor je scooter gaat kopen eerst even de omtrek van je hoofd. Scooter helmen zijn verkrijgbaar in diverse maten, voor het draagcomfort en de veiligheid is het van belang de juiste scooter helm te kopen.