Bonefast
Image default
Groothandel

Een PET fles is de ideale verpakking voor uw product

De PET fles is een algemeen gangbaar verpakkingsmateriaal geworden in de afgelopen jaren. In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw had glas nog de voorkeur, maar tegenwoordig worden steeds meer producten in PET flessen geleverd. Deze keuze is logisch aangezien het een materiaal is dat veel voordelen biedt. Een belangrijk voordeel voor eindgebruikers is dat flessen en potjes van PET licht van gewicht zijn. U herinnert zich misschien nog het gesjouw en gesleep met frisdrankflessen voor een feestje toen de limonade nog in glas werd verkocht. En natuurlijk het risico dat een fles viel en in scherven op de grond lag. Dat risico is er nu niet meer.

Welke mogelijkheden zijn er als u kiest voor een gerecyclede verpakking?

Een PET fles is gemaakt van gerecycled materiaal. Dit zorgt voor een breed maatschappelijk draagvlak. Steeds meer mensen zijn milieubewust en kiezen dus liever een product dat op verantwoorde wijze is gemaakt en dat geldt dan ook voor de verpakking. PET flessen zijn geschikt voor diverse producten, zowel in de voedingsmiddelenindustrie als voor schoonmaakproducten, zowel voor particuliere klanten als zakelijke klanten. PET flessen zijn te produceren in diverse maten dus geschikt voor zowel grote als kleine verpakkingen. U kunt een PET fles voor uw product geheel op maat laten maken.

Is er een bedrijf dat PET flessen op maat maakt?

PET flessen op maat laten maken is heel goed mogelijk. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die deze verpakkingsmaterialen op grote schaal kunnen produceren. Een voorbeeld daarvan is PET Power in Etten-Leur. Dit Nederlandse bedrijf werd in 1995 opgericht en is uitgegroeid tot een wereldwijd opererende multinational met duizenden afnemers op alle continenten. U kunt contact opnemen om uw wensen door te spreken met de accountmanagers. Zij kunnen u desgevraagd adviseren over het ontwerpen van een geschikte verpakking voor uw product.