Bonefast
Image default
Mode en Kleding

De winter komt eraan, wat nu?

De vraag wat je allemaal moet doen wanneer de winter eraan komt is er een die vele van ons elk jaar opnieuw stellen. Om deze reden vond ik dat een klein artikel over het uitkiezen van de juiste winterjas dan ook een goed idee is.

Voor de meeste van ons begint een zoektocht naar een leuke winterjas online. Vaak word hiervoor de term winterjassen dames voor de vrouwen en winterjassen heren voor de mannen gebruikt.

Nadat je op enter heb gedrukt word duidelijk dat er een enorm aanbod is wat het uitzoeken van de leukste winterjas er niet makkelijker op maakt. Als je dan ook nog eens opzoek bent naar een winterjas van goede kwaliteit ben je een tijd bezig met het lezen van alle omschrijvingen voordat je erachter bent wat nou de beste keuze is.

Hoewel er veel verschillende soorten modellen winterjassen bestaan zie ik toch steeds meer om me heen dat de meeste mensen kiezen voor een parka jas.

Dit zijn wat langere jassen die bij de mouwen afgesloten zijn met een elastiek en de kou dus goed tegenhouden.

De kenmerken van een goede winterjas

Om jouw zoektocht wat te versnellen heb ik speciaal voor jou een paar kenmerken van een goede winterjas op een rijtje gezet.

Natuurlijk is dit niet alles maar het zou zeker een handje moeten helpen bij jouw zoektocht en kan dan ook goed als leidraad worden gebruikt wanneer je het gewoon “even niet meer weet”.

Om te beginnen is het toch wel erg handig om goed naar het materiaal van de vulling te kijken. Het meest warme is bont of polyester.

Daarnaast is het ook aan te raden om ervoor te zorgen dat jou nieuwe winterjas een kraag heeft. Dit zorgt net even voor wat meer bescherming bij je nek wanneer er een koude winterse wind komt opzetten.

Ook wil ik je echt op het hart drukken dat je 100% zeker moet weten dat jouw nieuwe jas waterdicht en winddicht is. Er is namelijk niets zo vervelend als natte kleding wanneer de tempratuur laag is. Op deze manier raak je binnen no-time onderkoeld en kan je de warmte gedag zeggen!

En als je dan toch bezig ben wil ik je ook adviseren om een jas aan te schaffen waar de mouwen met elastieken zijn afgesloten. Dit voorkomt dat de kou langs je armen omhoog kruipt om je de koude rillingen te bezorgen.

Als je dan nog een stapje verder wilt gaan kan je ook kijken of je een winterjas kunt vinden die ofwel tot over je billen komt of anders ook een elastiek om je middel heeft om je rug tegen de kou te beschermen.

Hier heb je het dus

Als je ervoor zorgt dat de meeste, of beter nog allemaal, van de bovenstaande tips zijn gebruikt bij het uitzoeken van een winterjas is de kans erg groot dat jij het deze winter niet koud hebt.

Mocht je de mogelijkheid hebben om een ruim budget voor jouw jas voor de winter vrij te maken kan het ook nog wat extra warmte geven om voor een wat duurder merk te kiezen.

Dit niet zozeer omdat duurder altijd beter is maar meer omdat de merken die wat duurder zijn vaak langer bestaan en er meer over is geschreven.

Daarom kan je op internet de meeste merken vrij goed onderzoeken en kan je op basis van de mening van de mensen die één van deze merkjassen al eens heeft gedragen ook een goede keuze maken!

Daarnaast is het vaak zo dat de wat duurdere merken ook meer aandacht besteden aan de kwaliteit van het materiaal die er gebruikt word.

Dit resulteert meestal in een “nog warmere” jas die naast een beter kwaliteit ook nog eens een langere levensduur heeft.

Zo zijn ook de naden en stiksels van deze merkjassen goed afgewerkt waardoor de jas zelfs na een paar jaar nog net zo stevig aanvoelt als toen je hem net hebt gekocht.

Natuurlijk is het wel belangrijk (vind ik zelf) om pas meer geld uit te geven aan een kwaliteitsjas wanneer je niet meer aan het groeien bent en al weet wat jouw kledingstijl is. Dit zorgt ervoor dat de jas niet alleen een paar jaar mee gaat maar je hem ook daadwerkelijk een paar jaar gaat gebruiken.

Nu is het aan jou!

Met de, nieuwe, kennis die je hier hebt op gedaan in je zak is het aan jou om te beginnen met zoeken en de beste, mooiste en warmste nieuwe winterjas voor jezelf uit te gaan zoeken.

Succes!