Bonefast
Image default
Sport

Neymar en zijn eerste weken in Parijs

Zoals iedereen weet heeft Neymar onlangs de trandsfer van FC Barcelona naar Paris Saint Germain gemaakt. De eerste weken zitten erop, dus laten we even reflecteren hoe hij het gedaan heeft. Hij heeft al twee wedstrijden gespeeld en gisteren heeft hij een fenomenaal thuisdebaat gemaakt in het Parc des Princes-stadion met twee doelpunten en twee assists. Zelf geeft hij aan zich al helemaal thuis te voelen.

Braziliaanse speelstijl

,,Het team speelt op de Braziliaanse wijze en dat helpt mij integreren”, vertelt Neymar na de 6-2 zege op Toulouse. ,,Nu wil ik mij nog verder aanpassen. Ik denk namelijk dat ik nog kan verbeteren.” Dit zijn de woorden van de Braziliaan, die zich dus als een vis in het water voelt. Hij prikte er al een in op zijn echte debuut en staat nu op drie doelpunten en drie assist in de Franse League. Hij heeft nu alleen nog Radamel Falcao voor zich staan, die nu op vijf doelpunten staat. Zal Neymar zijn goede vorm kunnen doortrekken en de rest kunnen overklassen?

Barcelona

Hier houdt de gekkigheid omtrent Neymar niet op, hij heeft onlangs nog een sneer uitgedeeld aan zijn oude werkgever. Hij heeft aangegeven zich erg verdrietig te voelen over het bestuur van FC Barcelona. “Toen ik in Barcelona arriveerde was ik gelukkig, daarna ben ik vier jaar gelukkig gebleven en toen ik vertrok was ik nog steeds gelukkig. Maar ik ben niet gelukkig met het bestuur.”, aldus Neymar.  De voorzitter van Barcelona, Josep Maria Bartomeu, liet twee weken geleden weten op een supportersbijeenkomst teleurgesteld te zijn in Neymar. Hij vond dat hij het spel dat hij rond zijn transfer had gespeeld niet bepaald netjes was. Hij vond dat je zulk gedrag niet van een speler van FC Barcelona kunt en mag verwachten. Hoe denkt u erover? Zal Neymar het spelletje daadwerkelijk vies gespeeld hebben? Of bent u ervan overtuigd dat hij netjes heeft gehandeld heeft en heeft zijn voetbalshirt al klaarliggen.