Bonefast
Image default
Aanbiedingen

Zo maak je de tuin helemaal lente klaar!

Hoera! De lente is nu echt begonnen. Wat heerlijk hé? Persoonlijk, kan ik echt niet wachten tot de temperaturen weer flink gaan stijgen, zodat ik weer lekker de hele dag in de tuin kan doorbrengen. Helaas moet er daarvoor nog wel wat aan de tuin gebeuren… In dit artikel leg ik jullie uit hoe je de tuin gemakkelijk lente klaar maakt.

Onkruid verwijderen en snoeien

Onkruid verwijderen is eigenlijk altijd de eerste stap. Door het lekkere voorjaarsweer gaan verschillende onkruidsoorten weer groeien en zaden produceren. Je kunt dit dus maar beter zo snel mogelijk verwijderen! Lekker beginnen met wieden dus om deze ongewenste gasten weg te sturen… Daarnaast is dit het moment om weer te gaan snoeien. Iedereen die een beetje dol is op tuinieren kent vast het gezegde “snoeien doet groeien” wel, en niets is minder waar! April is de ideale maand om de tuin onderhanden te nemen.

Het gazon

Ook het gazon mag wel weer eens onder handen genomen worden. Wanneer de temperaturen weer gaan stijgen wordt het al snel tijd voor de eerste maaibeurt, na de eerste maaibeurt kun je het beste ook direct de grond bemesten. Check wel het weerbericht van tevoren! Het beste moment om te mesten is natuurlijk voor een regenbui.

 

Terras klaar maken!

Wanneer je klaar bent met wieden, snoeien en bemesten is het tijd om een lekker plekje voor jezelf te creëren. Niets is lekkerder om lekker in je tuin te zitten met familie of vrienden. Haal er dan ook alles uit om comfort en luxe in je tuin te creëren. Wil je nou echt uitpakken? Denk dan eens na over een terrasoverkapping met schuifpui. Daarmee creëer je als het ware een echte ‘tuinkamer’, ideaal voor hier in Nederland want ook als het afkoelt of gaat regenen kunnen jullie lekker droog en warm blijven zitten. Een terrasoverkapping is de oplossing en de perfecte plek om een loungeset te plaatsen en regelmatig vrienden uit te nodigen, door ook nog schuifpuien aan te schaffen kan jouw zomer helemaal niet meer stuk!