Bonefast
Image default
Verenigingen

Een vereniging van betrouwbare & vakkundige slotenmakers

De Vlaamse Slotenmakers Unie mag dan misschien niet super bekend zijn, ze spelen wel een belangrijke rol in het behartigen van de belangen van zowel de betrouwbare slotenmaker als de consument. Geregeld duiken er immers verhalen op over malafide slotenmakers, die misbruik maken van de situatie en de consument met torenhoge kosten opzadelen. Af en toe komen er zelfs bedreigingen bij. De VSU wil paal en perk stellen aan deze malafide praktijken, de betrouwbare slotenmakers groeperen en hard ingrijpen tegen malafide slotenmakers.

Makkelijk een betrouwbare slotenmaker vinden? Zo moeilijk is het niet

Vaak beslissen de eerste de beste slotenmaker te contacteren die ze op het internet vinden. Misschien niet onlogisch, wanneer je midden in de nacht wordt geconfronteerd met een kapot slot. Toch is dit niet de verstandigste beslissing, want de kans bestaat dat je bij een onbetrouwbare slotenmaker terecht komt.

Op de website van de VSU vind je alle aangesloten leden en een handige overzichtskaart. Op deze manier kun je snel een betrouwbare slotenmaker vinden bij jou in de buurt. Al deze slotenmakers zijn lid van de VSU en hebben zich verbonden aan de afspraken bij de organisatie. Dit wil zeggen dat je hier steeds een correcte prijs betaalt. Ongetwijfeld zit er ook een aangesloten slotenmaker bij jou in de buurt.

 

Informeer eerst naar de prijs

Ook al ben je in shock en wil je snel een oplossing, toch is het verstandig om steeds op voorhand te vragen wat de reparatie je gaat kosten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Het heeft geen nut om een slotenmaker vanuit de andere kant van het land te laten komen, want hier ga je stevig voor betalen. Maak vooraf duidelijke afspraken. De slotenmaker-leden van de VSU zullen hier geen enkel probleem mee hebben en helder communiceren.

Heb je toch beroep gedaan op een andere slotenmaker en heb je het gevoel dat je wordt opgelicht of onder druk gezet, contacteer dan de politie. Meestal zal dit de slotenmaker al wat afkoelen. Ben je niet akkoord met de aangerekende prijs of valt deze een stuk duurder uit dan eerder gecommuniceerd, teken dan in geen geval de overeenkomst en betaal ook niet. Anders aanvaard je in principe de overeenkomst en wordt het heel moeilijk om je geld te recupereren.

Contacteer een slotenmaker-lid van de VSU

Wil je geen enkel risico lopen en zeker zijn van een kwalitatieve service aan een correcte prijs, surf dan naar de website van de Vlaamse Slotenmakers Unie en laat je bijstaan door een specialist. Zo ben je zeker van een degelijke afhandeling van je probleem, zonder dat je je blauw betaalt. Onderdruk dus de reflex om de eerste de beste slotenmaker te bellen op Google en surf naar vsu.be, een veel betere oplossing.

https://www.vsu.be