Bonefast
Image default
Woningen

Tegen 2050 zouden gebouwen bijna geen energie moeten verbruiken

Wilt u een huis bouwen, renoveren of kopen? Dan is het interessant om ons te concentreren op de Wetgevende Raad. We zullen in de toekomst immers allemaal zuiniger met energie om moeten gaan, en daar kun je nu beter over nadenken!

Nieuwe Europese regelgeving

Wist je dat nieuwe gebouwen vanaf 2021 vrijwel geen energie verbruiken voor verwarming, koeling en warm water. Dat duurt niet lang! Deze wetgeving is echter recentelijk aangescherpt en tegen 2050 moeten ook bestaande gebouwen deelnemen aan deze beweging. Zo moet de uitstoot van broeikasgassen met wel 95% worden teruggedrongen. Het zal ongetwijfeld kosten met zich meebrengen, u kunt hier het beste rekening mee houden bij de aankoop van een huis. Hoewel premies ongetwijfeld de grootste financiële moeilijkheden zullen verlichten.

Specifieke uitleg voor elk land

Hoewel de beslissing misschien op Europees niveau is genomen, moet België deze nu vertalen in een specifiek routeplan. Het zal ongetwijfeld energie-renovatie verder bevorderen. Als consument kunt u zuiniger renoveren, wat goed is voor het milieu en de energie-efficiëntie kan verbeteren. Daarom is er alleen een winnaar.

1 laadstation voor elke 10 parkeerplaatsen

Nog een belangrijk criterium? Een gebouw voorzien van parkeerplaatsen moet voor elke 10 parkeerplaatsen een laadstation hebben. Zo wordt er verder gewerkt aan elektrische voertuigen. Bedrijven met meer dan 250 werknemers vormen een uitzondering. Voor ons ligt het voor de hand dat deze gids de ontwikkeling van laadstations sterk zal bevorderen. Alleen op deze manier kunnen elektrische auto’s op korte termijn doorbreken.

https://be.propenda.com/keyword/energiezuinig.html