Bonefast
Image default
Toerisme

Bezoek de Sarria wijk tijdens je citytrip Barcelona

Het is tegenwoordig bijna onmogelijk geworden om een rustig plekje te vinden in Barcelona. Wie tijdens een citytrip naar Barcelona graag wil rondkuieren in rustige en autovrije straatjes, moet zeker een bezoekje brengen aan de gezellige Sarria wijk. Het lijkt alsof je je opeens bevindt in een charmant dorpje, in plaats van in een grote en drukke metropool. Het is de ideale plek voor wie eventjes op adem wil komen.

De Sarria wijk kent tal van charmante buurtwinkels, cafés, terrasjes en ontelbare kleine en gezellige restaurantjes. Bezoek zeker ook ‘Foix de Sarria’, één van de bekendste bakkerijen van de stad, en de beroemde bar ‘Tomas’ die, als we de locals mogen geloven, de beste ‘patatas bravas’ van de stad serveert. Een citytrip naar Barcelona is pas echt compleet als je dit heerlijke aardappelgerecht met een pikante saus hebt geproefd. Tot 1921 was Sarria een zelfstandig dorpje, één van de meest welvarende zelfs in de omgeving van Barcelona. Nu is het een gezellige wijk in een al even gezellige stad.

Deze wijk, met de vele kleine straatjes en pleintjes rond de ‘Major de Sarria’, is een must-see tijdens je citytrip naar Barcelona. Je vindt er geen bekende bezienswaardigheden, geen grote hotels en dus nauwelijks toeristen. Het heeft wel een charmant dorpsgevoel, wat tegenwoordig zeldzaam is geworden in grote Europese steden vol toeristen.

http://www.airstop.be/nl/goedkope-vluchten-informatie/barcelona