Bonefast
Image default
Toerisme

Hoe je vrijwilligerswerk in het buitenland financieren?

Laat budget geen struikelblok zijn voor een unieke ervaring. De kosten voor het vrijwilligerswerk in het buitenland hoef je niet te betalen, wel alles wat erbij komt kijken, zoals vliegtickets, visum, etc.. En dat kan soms vrij prijzig zijn.

Jouw eigen enthousiasme en gedrevenheid zijn erg belangrijk om fondsen te verwerven. Hiervoor kan je heel gemakkelijk je persoonlijk netwerk aanspreken. Deze mensen weten precies wie je bent en zullen niet aarzelen om je te helpen. Verzamel alle beschikbare informatie over je vrijwilligerswerk in het buitenland en leg hen alles gedetailleerd uit. Iedereen wil graag weten aan wat precies hij zijn geld besteedt. Het is erg belangrijk om je sponsors te betrekken bij wat je doet. Ze willen graag weten hoe het met je gaat en of de missie wel werd volbracht. Dit kan je bijvoorbeeld doen via een Facebookpagina of door een blog te starten. Ook een persoonlijke bedanking is zeker op z’n plaats.

Maar hoe ga je nu te werk? Een eenvoudige en leuke manier is fondsenwerving. Laat je hierdoor niet afschrikken. In werkelijkheid is het werven van fondsen voor je vrijwilligerswerk in het buitenland gemakkelijker en leuker dan je zou denken. Het ophalen van een totaalbedrag kan je overweldigen, maar door dit in stukjes te verdelen lijkt alles veel realistischer. Maak een planning van de acties die je wil ondernemen en wanneer je welk deelbedrag hoopt verworven te hebben. Wees altijd eerlijk over de bedragen die je nodig hebt en vermeld duidelijk op welk rekeningnummer het geld kan worden overgeschreven.

http://www.jobstop.be/vrijwilliger