Bonefast
Image default
Bedrijven

Verschillende kledingstukken dragen

Sommige beroepen of scholen vereisen een vooraf ingestelde stijl en kleur van kleding, wat betekent dat dezelfde stijl met een andere kleur niet is toegestaan. Bijvoorbeeld het politie-uniform, de marine- of legeruniformen enz. Deze kleur en stijl worden al jaren gevolgd en gaan nog steeds door. Veel mensen dragen speciale kledingstijlen en kleuren voor speciale gelegenheden in hun leven, zoals bij een katholieke bruiloft dragen de bruiden altijd witte jurken. Kleding is een van de belangrijke factoren die het statussymbool van een individu vertegenwoordigen. Vroeger hadden de koningen en koninginnen een specifieke stijl van kleden die heel uniek was ten opzichte van de andere mensen, wat het gemakkelijker maakte om ze te identificeren en hun status te begrijpen. In de wereld van vandaag draagt ​​de functionaris tijdens een officiële vergadering als kostuum en jas die ook van een gerenommeerd bedrijf of merk de status van elk individu vertegenwoordigt. Sommige van de dingen die tegenwoordig een hoge status vertegenwoordigen, zijn merkkleding, designerjuwelen, bontjassen, artikelen van puur leer, kosten van stijlvolle stoffen enz. omdat deze artikelen meestal duurder zijn dan andere.

Sanitaire voorzieningen

Kleding die van een bepaalde kwaliteit is gemaakt, wordt gebruikt door mensen die speciale banen hebben, zoals koks die in de keuken werken, tijdens het koken een schort, een hoed en een masker moeten dragen, zodat het voedsel dat ze maken hygiënisch blijft en niet wordt besmet. Ook moeten mensen die in een voedselfabriek werken een vergelijkbare dressingcode volgen. Chirurgen moeten een verbandvoorschrift volgen en wegwerphandschoenen, gezichtsmasker, pet en schorten gebruiken om besmetting te voorkomen. In plaats van een kledingstuk te kopen kun je tevens je eigen t-shirt bedrukken.

Decoratie

Elk individu houdt ervan om er goed uit te zien, daarom probeert iedereen zichzelf te versieren met een bepaalde stijl van kleding, sieraden en cosmetica die ons uiterlijk en onze persoonlijkheid helpen verbeteren. We versieren onszelf op basis van de situaties. Dit soort dressing vertelt veel over het individu. Versiering, of decoratie, helpt mensen ook om hun uniciteit en creativiteit te uiten. We leven allemaal in een samenleving die ongeschreven regels heeft vastgelegd over hoe een individu zich wel of niet moet kleden en we volgen allemaal steevast die regels. Als je voor een ochtend of begrafenis gaat, draag je zwarte of witte kleding, maar je zult nooit een gekleurde of mooie jurk dragen. Bescheidenheid verwijst naar wat mensen denken dat de juiste manier is voor kleding om het lichaam te bedekken. Een andere groep mensen volgt verschillende normen van bescheidenheid.