Bonefast
Image default
Bedrijven

Hier moet je rekening mee houden bij een groot bouwproject

Om aan de grote vraag aan woningen te voorzien, zijn er in Nederland momenteel erg veel bouwprojecten. Mocht je sinds kort de leiding hebben over zo’n bouwproject dan is het belangrijk dat je er alles aan doet om ervoor te zorgen dat het project met een positief eindresultaat wordt afgesloten. Als je hier erg weinig ervaring in hebt, dan is het zeer lastig om dit voor elkaar te krijgen. Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij een artikel hierover opgesteld.

Ga gestructureerd te werk

Een zeer belangrijk onderdeel van het runnen van een bouwproject, is dat gestructureerder te werk moet gaan. Zorg ervoor dat je een duidelijke planning hebt en probeer hier zo min mogelijk vanaf te wijken. Daarnaast is het zeer belangrijk dat je elke afwijking ergens opschrijft. Het kan namelijk zomaar zijn dat je deze gegeven later nog nodig blijkt te hebben. Zo dien je bij een meerwerk bijvoorbeeld met een vorm van bewijs te komen. Mocht je erg veel moeite hebben met structureel werken, dan zou je eventueel ook een werkvoorbereider in kunnen schakelen om je te helpen bij de organisatie van het bouwen van een kot. Zo zorgt een werkvoorbereider er bijvoorbeeld voor dat alles op de juiste manier gedocumenteerd wordt. 

Zorg ervoor dat je het bouwafval op het juiste manier scheidt

Een manier om bij te dragen aan een goede afhandeling van een project, is door te zorgen voor een goede afvalscheiding. Zo dien je er bijvoorbeeld voor te zorgen dat al het oud ijzer van de rest gescheiden wordt. Naast dat dit beter is voor het milieu, kun je er hiermee ook voor zorgen dat er extra geld wordt verdiend op een project. Bij het kiezen van afvalcontainers voor op de bouwplaats is het erg belangrijk dat je zorgt voor verschillende varianten.

Communiceer goed met de projectleider

Om ervoor te zorgen dat een project zo goed mogelijk wordt afgerond, is het erg belangrijk dat je er als uitvoerder voor blijft zorgen dat de projectleider van alles op de hoogte is. Als er uiteindelijk iets totaal anders verloopt als wat vooraf is afgesproken, dan weet een uitvoerder hoe er hier op geanticipeerd moet worden.