Bonefast
Image default
Bedrijven

Een leven om van te spinnen

Het liefst liggen we allemaal de hele dag opgekruld op een kussentje in het raamkozijn, genietend van de zon. Klinkt dat als de levensstijl van iemand die je kent? Precies, dat is het leven van een kat. Wat klinkt dat toch heerlijk. Maar ondanks de zelfstandige houding van katten zijn ze natuurlijk gewoon nog steeds van ons afhankelijk. En dus heb jij als baasje ook een grote verantwoordelijkheid in de kwaliteit van het leven van je kat. In deze blog vertel ik meer. Lees je mee?

Fijne rustplek

Ik had het net al over dat plekje in het raamkozijn. Dit is een belangrijke plek voor katten omdat ze veel tijd slapend doorbrengen, het zijn immers nachtdieren. Je kat heeft een fijne slaapplek nodig en het hoeft natuurlijk geen raamkozijn te zijn. Katten prefereren wel een plek die iets hogerop is en slapen zelden op een plek op de grond.

Genoeg te doen

Afhankelijk van het soort kat dat je hebt, zal je moeten zorgen voor genoeg uitdaging. Er zijn katten die het liefst niets doen en binnen blijven maar de meeste katten willen wel naar buiten of zijn te porren voor een spelletje. Er zijn tal van kattenspeeltjes die jonge katten zeker zullen waarderen. Maar sommige rassen blijven hun hele leven speels. Houdt je kat entertaint anders kan het zomaar zijn dat hij vroeg of laat in de gordijnen hangt uit protest en daar heeft niemand natuurlijk zin in, zelfs je kat wil niet dat het zover kom.

Op en top lichamelijke verzorging

Lichamelijke verzorging is ook heel belangrijk. Zo moet je je huisdier regelmatig ontwormen. Dit kan met een simpel kuurtje, speciaal voor het ontwormen kat. Ook hebben sommige rassen een hele lange vacht en die dient dus geborsteld te worden. Anders gaat het klitten en dat kan pijn doen aan de huid. Wat welke kat precies nodig heeft, verschilt natuurlijk dus ga goed na wat jouw precies beestje nodig heeft.

Alle aandacht van de wereld

Als laatste is aandacht belangrijk. Niet alle katten zijn aanhankelijk maar een aai zo nu en dan wordt bijna altijd wel gewaardeerd. Als je een kat niet genoeg aandacht geeft, vergroot je ook de kans op (daar zijn ze weer) katten in de gordijnen. En zeg nu zelf, wie wilt er niet met een pluizig beestje kroelen? Een spinnende kat is een blije kat.

Onder andere zijn dit de basispunten voor een prettig leven voor jouw kat. Jouw kat verdient immers de wereld!