Bonefast
Image default
Hobby en vrije tijd

Tips om te wandelen in de Ardennen

Wandelen in de Ardennen is geschikt voor iedereen. Zowel voor zeer ervaren wandelaars als mensen die niet zo vaak de wandelschoenen aantrekken is er genoeg te beleven. Door de vele verschillende wandelroutes zit er altijd wel een geschikte route bij. In deze blog worden enkele tips gegeven voor de mooiste wandelroutes in de Ardennen.

Fondry des Chiens

Als je houdt van bijzondere natuur is de wandeling naar Fondry des Chiens echt iets voor jou. Vooral in de zomer vind je hier allerlei speciale planten en vlinders. De kalksteenrotsen geven de omgeving een magische sfeer. Een aanrader voor jong en oud!

Abdij van Clairefontaine

De 9 kilometer lange wandelroute rond de abdij van Clairefontaine neemt je mee in zowel de natuur als cultuur van het gebied. De wandelroute begint bij de ruïnes van de abdij. Daarna vervolg je de route in een prachtig bosgebied.

Kasteel van Vêves en Walzin

Ben jij graag in de natuur maar ben je ook geïnteresseerd in een stukje geschiedenis? Dan is de route naar het kasteel van Vêves en Walzin perfect. Op deze route kom je langs twee kastelen die nog in perfecte staat verkeren. Geniet tijdens de route van de prachtige uitzichten.

Wandelen in de Ardennen: de perfecte activiteit

Er zijn eindeloos veel mooie routes te vinden om te wandelen in de Ardennen. Zoek vooral een route die past bij jouw wensen en de wensen van het gezelschap waar je mee bent. Een bezoekje aan de Ardennen is het perfecte dagje uit voor iedereen!

https://indardennen.be/activiteiten/wandelen/