Bonefast
Image default
Dieren

Met je hond op avontuur doe je zo

De meeste honden zijn avontuurlijk ingesteld. Dit betekent dat alleen maar binnen zitten niet de favoriete hobby is van de meeste viervoeters. Lange wandelingen maken daarentegen zijn ze niet vies van. Samen aan de conditie werken is natuurlijk top, helemaal wanneer het mooi weer is. Je moet voor dit soort wandelingen alleen wel rekening met een aantal zaken houden. We hebben in dit artikel enkele tips voor je die je allemaal gewoon bij een online dierenzaak kunt bestellen.

 

  1. Poepzakjes 

Honden poepzakjes zijn onmisbaar bij iedere wandeling. Onze eigen hond was heel erg verlegen en durfde daarom nooit op straat te poepen, maar dat geluk heb je niet met de meeste honden. Om het risico op een boete te ontlopen en om je medemensen een plezier te doen zijn honden poepzakjes daarom heel handig. Niet duur en makkelijk in gebruik. Er bestaan zelfs halsbanden voor honden met poepzakjes, zodat je hond zijn eigen toilet artikel bij zich houdt.

 

  1. Een tas voor je hond

Een hondentas kan heel handig zijn voor de kleinere honden. Een lange wandeling is vaak heel leuk, maar vergt ook veel energie. Helemaal wanneer het lekker weer is en je hond even gaat zwemmen en met andere honden gaat spelen. Ze raken snel moe en hebben soms niet meer de puf om terug te lopen. Met een hondentas kun je samen naar huis dragen, wel zo gezellig.

 

  1. Lekkere snacks

Vergeet vooral de lekkere snacks niet. Smaken verschillen en jij weet waarschijnlijk wat je hond het lekkerst vindt. Wandelen en spelen kan een hoop energie kosten en het is belangrijk om dit op tijd weer aan te vullen. Vergeet ook de drinkfles niet die je voor je hond kan neerzetten. Ook is het handig jezelf niet te vergeten, want al dat letten op je hond kan aardig wat energie kosten. Allemaal de moeite waard natuurlijk, maar verstandig om rekening mee te houden.