Bonefast
Image default
Alarmsysteem

Mythes van lockpicking

Je kan ervoor kiezen om een slot te lockpicken met niets meer dan een paperclip. Maar dan maak je het jezelf niet zo makkelijk. Het is namelijk al heel moeilijk om sloten te lockpicken met normale lockpicks laat staan met een paperclip. Wat vooral lastig is aan het lockpicken van een slot met een paperclip is dat deze heel makkelijk verbuigt. Je zult dus zo min mogelijk de pinnen en de zijkanten van het sleutelgat moeten aanraken om ervoor te zorgen dat je paperclip niet te snel verbuigd. Als je al wat langer de lockpick sport beoefend dan weet je waarschijnlijk wel dat er niet heel veel voor nodig is om een slot te doen openen. Soms zijn het echt maar een paar pinnetjes die een hele lichte aanraking nodig hebben om het slot te doen openen. 

Dit is vooral het geval bij nieuwere sloten. Oudere sloten zitten vaak vol met opgehoopt vuil wat in het sleutelgat is komen te zitten over de jaren heen. Dit zorgt ervoor dat de pinnen minder vloeiend bewegen waardoor er meer druk nodig is om ze te doen bewegen. Wel grappig dat dus in sommige gevallen niet nieuwere maar juiste oudere sloten meer veiligheid bieden tegen lockpickers. En dit terwijl over het algemeen wordt gedacht dat alle nieuwere sloten juist meer veiligheid bieden.

Dit is een van de vele mythes die je zult ontdekken tijdens het lockpicken. Het wordt namelijk veel gezegd onder lockpickers dat veiligheid meer een illusie is dan dat het echt in de praktijk veiligheid biedt. Elk slot is te lockpicken met genoeg geduld en expertise.

https://www.bonefast.be/sloten-openen-met-behulp-van-lockpicking/