Bonefast
Image default
Alarmsysteem

Beveiligingpin in veiligheidssloten lockpicken

Wat zou er gebeuren als we tegen een vastgezette veiligheidspen zouden blijven aandrukken in een valse set? Laten we eens kijken. Een veiligheidspen die recht uitgelijnd wordt als we er druk op uitoefenen om deze in te stellen.

 

Zoals we kunnen zien gebeurt er iets raars. Als we tegen de pen aandrukken, wil deze zichzelf recht uitlijnen door tegen het geblokkeerde gebied aan te drukken. Dit zorgt ervoor dat de andere kant van de veiligheidspen tegen de vergrendeling aandrukt waardoor deze in tegenovergestelde richting roteert waar we kracht tegen zetten, vandaar de term tegenrotatie.

Tegenrotatie met de lockpick is om twee redenen cruciaal.

Nu dat we de fundamentele principes achter de veiligheidspen helemaal onder de knie hebben, kunnen we eindelijk eens gaan kijken naar de meest gebruikte veiligheidspen – de garenpen!

 

Garenpen Lockpicken

Vanwege de gelijkenis met de spoel heet deze pen zo. De beroemde garenpen heeft dezelfde afmetingen als de standaard pen aan de onder-, en bovenkant maar is een stuk smaller in het midden.

Een garenpen  is tegenwoordig het meest gebruikte soort veiligheidspen.

De garenpen is als eerste ontwikkeld door Linus Yale Jr. (oprichter van de Yale Lock Company) in 1865 en is – dankzij de eenvoud van het ontwerp en het gemak van waarmee deze gefabriceerd kan worden – tegenwoordig de meest gebruikte veiligheidspen in sloten.

Maar eenvoud heeft een prijs. Zoals we zullen zien is de garenpen niet zo vernuftig als dat deze eruit ziet. Dankzij het ontwerp is deze pen ontzettend makkelijk te herkennen als een valse set en eenmaal ontdekt net zo makkelijk open te breken.

https://www.lockpickinguniversiteit.nl/beveiligingspinnen/