Bonefast
Image default
Dieren

“Mopshond pups te koop”: 5 gratis weetjes

Bij de aankoop van een huisdier laten we ons beter niet alleen leiden door kenmerken zoals “mooi” en “schattig”. Huisdieren vergen afhankelijk van hun ras specifieke aandacht en je bent hier – voor het welzijn van het dier en jezelf – maar beter goed op voorbereid.

Bij het aankopen van een pup of hond, is het belangrijk te informeren naar de verschillende rassen en hun specifieke eigenschappen. Erkende handelskwekerijen kunnen hierbij professioneel en objectief adviseren. Kies je voor een mopshond pup te kopen, dan kies je voor een heel sociaal dier. Wij sommen alvast vijf leuke weetjes over de mopshond op.

Persoonlijkheid

Mopshonden hebben een aangenaam karakter. Ze zijn intelligent met de nodige dosis koppigheid soms. Wie van plan is een mopshond pup te kopen zal zeker aan het lachten gebracht worden. Het zijn immers zeer grappige beestjes die aanhankelijk en lief zijn. Ze kunnen tot ongeveer 15 jaar oud worden.

Voeding

Mopshonden eten graag, wat – als je niet oplet – snel kan leiden tot zwaarlijvigheid.  Het is daarom belangrijk het gewicht van je hond op te volgen en na te gaan of hij, rekening houdende met zijn grootte, niet te zwaar wordt. Er bestaat aangepaste voeding voor jonge en oudere honden, honden die veel of weinig bewegen,.. Ook een goede afwisseling tussen zachte blikvoeding en harde brokken is belangrijk.

Verzorging

Mopshonden gaan graag in bad, maar moeten nadien grondig en snel worden afgedroogd om te vermijden dat ze afkoelen. De Mopshond moet vaak worden geborsteld, omdat de kortharige vacht regelmatig ruift.

Opvoeding

Veel kwekers en handelaars hebben in de kennel veel mopshond pups te koop, maar ze hebben toch nadien ook nog wat hulp bij de opvoeding nodig. Een hondenschool of persoonlijke trainer is geen overbodige luxe. Mopshond pups zijn speels, dus trainen afwisselen met spelen is aangeraden voor een goed resultaat.

Oorsprong

Het mopshondenras is oorspronkelijk afkomstig uit Oost-Azië en werd in onze contreien geïntroduceerd door Nederlandse handelsreizigers. Beroemde mensen uit de geschiedenis die een mopshond hadden zijn de eerste vrouw van Napoleon en Willem van Oranje. Na WO II nam de kweek een vlucht en sindsdien worden er steeds meer mopshond pups te koop aangeboden.

http://www.dogcatandco.be/