Bonefast
Image default
Aanbiedingen

Een Ultimaker S5 voor ontwerp gebruiken

Werken met een 3D printer als ontwerper is eigenlijk al heel gebruikelijk. Met de komst van de Ultimaker S5 is echter nog meer mogelijk. Dit komt vooral omdat de fabrikant van dit apparaat zich heeft gericht op het bieden van mogelijkheden tot schaalvergroting. Wanneer je dit bekijkt vanuit ontwerpoogpunt, dan zijn er veel positieve zaken te noemen aan deze printer. Dit komt omdat er wel heel veel mogelijkheden liggen. Het is ook beter mogelijk om lastige details in de ontwerpen te laten terugkomen. Dit geeft deze printer een voordeel ten opzichte van andere 3D printers.

Meer mogelijk met meer materialen

Aan de slag gaan met een Ultimaker S5, betekent werken met een groter aantal mogelijkheden om te printen. Dat heet onder andere te maken met de hoeveelheid verschillende materialen die ervoor beschikbaar is. Dit worden ook wel engineering materialen genoemd. Door de manier waarop de S5 in elkaar zit, zijn dit belangrijke zaken. De fabrikant biedt meer mogelijkheden dan ooit. Zo zijn er versterkte materialen en nieuwe supportmaterialen te gebruiken. Voor ontwerpers betekent dit ook dat veel nieuwe ideeën getest kunnen worden. Dit kan een goede reden om de S5 te gebruiken zijn. Al is er meer.

Gemaakt om te ontwerpen
De fabrikant van de Ultimaker S5 heeft vooral de ontwerpers veel te bieden met deze 3D printer. Dat is goed terug te zien in de gebruikte technieken en de doorgevoerde innovaties. Zo zijn allerlei vernieuwingen te signaleren. Een goed voorbeeld is de dual extrusion technologie. Dat is een techniek die in andere printers bij lange na niet zo goed ontwikkeld is. Het is daardoor beter mogelijk om complexe ontwerpen goed uit te werken. Dat maakt de printer ook zo’n aantrekkelijk model om te gebruiken voor ontwerpers. Zelfs lastige klussen zijn op die manier veel beter te realiseren.

Andere vormen van gebruik onderscheiden
Hoewel ontwerp op een goede manier mogelijk is met de Ultimaker S5, is dit niet het enige wat ermee mogelijk is. Ook allerlei andere toepassingen zijn te bedenken. Zo is de printer door het grotere bouwvolume zeer geschikt voor gebruik in productielijnen. De printer is dan het belangrijkste element in het productieproces. De S5 is ook geschikt als hulpmiddel om bijvoorbeeld hulpstukken te maken. Zo kan je het proces vergemakkelijken. Door de vele verschillende mogelijkheden is het voor heel veel verschillende groepen aantrekkelijk om juist met dit model te werken als het om 3D printen gaat.