Bonefast
Image default
Webdesign

Informatievoorziening na een online winkel beginnen

Wat is het belangrijkste onderdeel van een webshop? De kassa, de vormgeving of de pakjes bezorgen? Dat is allemaal belangrijk, maar bij een online winkel beginnen is de meest belangrijke factor de klant. Zonder klanten kun je niets verkopen. En hoe overtuig je de klanten ervan dat ze bij jou moeten kopen en niet bij een ander? Door goede informatie te geven en te bewijzen dat jij verstand hebt van zaken. Zorg dat je na de online winkel beginnen ook een autoriteit wordt op jouw vakgebied.

 

Schoenmaker beperk je tot je leest

Een leest is de solide metalen mal waar vroeger leer omheen werd geklopt om schoenen mee te vormen. Volgens het spreekwoord moet je niet alles willen doen maar je beperken tot de kern. Deze wijsheid is tweeledig bij een online winkel beginnen; de webshop onderhouden en de doelgroep aanspreken.

 

De webshop onderhouden

Wanneer je het online shopping systeem van Shoptrader gebruikt wordt je veel werk uit handen genomen omdat het systeem al zeer compleet is. Standaard sjablonen, vele plug-ins om zaken te regelen, het uitbesteden van leveringen etc. Jij kunt de focus leggen op artikelen inkopen en verkopen.

 

De juiste doelgroep aanspreken

Loop niet te hard van stapel en wordt geen “Winkel van Sinkel” waar alles te koop is. Kies een sector, productlijn of bijzondere doelgroep en richt je daar volledig op. Dit kan een richting zijn waarin je al veel kennis hebt. Bijvoorbeeld een dartsshop wanneer je jarenlang darts hebt gespeeld. Dan wordt een online winkel beginnen nog leuk ook!

 

Wordt een autoriteit

Na de online winkel beginnen laat je zien dat je verstand van zaken hebt. Bijvoorbeeld door een blog te schrijven over darten in dit geval, een Facebook pagina bij te houden en een “Vraag en Antwoord” pagina in te richten in jouw webwinkel. Zo bouw je een reputatie op als autoriteit, daarmee zul je snel een netwerk van vaste klanten mee opbouwen.

 

Door informatie te delen win je vertrouwen. Potentiële klanten worden echte klanten, bezoekers worden leads en tevreden klanten verspreiden jouw boodschap. Kennis is macht, waar heb jij verstand van?

http://pa6.nl/webwinkel-beginne/