Bonefast
Image default
Webdesign

Hoe kunt u het beste uw website optimaliseren voor Google?

Google gebruikt meer dan 200 verschillende ranking factoren! Helaas weet bijna niemand wat al deze ranking factoren precies zijn, maar gelukkig zijn er een aantal wel bekend! Hoe weten online marketingspecialisten deze factoren? Omdat Google deze heeft vrijgegeven om elke ondernemer een eerlijke kans te geven op een hogere Google positie. Zonder al te veel in detail te treden is het belangrijk om te weten dat Google geen websites rangschikt, maar webpagina’s. Om deze pagina’s te rangschikken worden de pagina’s onderscheiden door een zoekwoord waarop een zoekmachine uw pagina kan vinden. Wat heeft nou zoal invloed op uw vindbaarheid en positie in Google?

Google leest de inhoud van uw website door te crawlen!

Google gebruikt verschillende manieren om nieuwe inhoud op het internet te ontdekken. Wij willen het graag hebben over “crawlen”. Het doel van crawlen is het vinden van links op bestaande pagina’s naar pagina’s die Google nog niet eerder heeft gezien. Om dit te kunnen doen wordt er een speciaal computerprogramma gebruikt. Er zijn wel een aantal dingen die een negatief effect hebben op het crawlen. Dit is te voorkomen met een goede linkbuilding partner, hiervoor bent u bij SEO Eindhoven aan het goede adres!

Google neemt de kwaliteit van uw links serieus!

Een van de negatieve effecten op het crawlen is het hebben van slechte links. Bij het crawlen vertrouwd Google op de interne links op uw website. Pagina’s die geen interne links bevatten worden vaak niet gecrawld. En als Google uw pagina niet kan crawlen, kan Google deze ook niet indexeren. Daarnaast hebben “no-follow” links ook een slechte invloed op het crawlen. Een link met een no-follow-tag wordt namelijk ook niet gecrawld. Omdat deze link expliciet aangeeft niet gevolgd te willen worden. Een no-follow link kan van belang zijn als de link niet relevant is voor uw linkprofiel.

Wilt u uw linkprofiel laten na kijken? Schakel een SEO specialist Eindhoven in!

Search Engine Optimization (SEO) is veel en tijdrovend werk. Daarnaast is het belangrijk dat dit zorgvuldig gedaan wordt om de kwaliteit van uw linkprofiel te waarborgen. Maakt u zich zorgen over het linkprofiel van uw website? Of moet u nog een linkbuilding campagne gaan opzetten? Dan doet u er waarschijnlijk verstandig aan om eens te gaan praten met een online marketing bureau. De SEO specialist Eindhoven kan aan de hand van een SEO scan precies laten zien hoe het met uw linkprofiel staat. Als hier een negatief resultaat uitkomt is dit nog niet het einde van de wereld. Een specialist helpt u graag op weg met het opzetten van een nieuwe online marketingstrategie waardoor uw linkprofiel weer versterkt en u zo hoger in de zoekmachines komt te staan.