Bonefast
Image default
Financieel

Geld lenen voor het isoleren van je woning

Geld lenen voor het isoleren van je woning

Geld lenen om je woning te isoleren is een verstandige investering. Niet alleen bespaar je energie als je huis goed geïsoleerd is, je woning wordt er vaak ook meer door waard. Als je huis geïsoleerd is krijgt je woning een hoger energielabel en dat is altijd gunstig bij verkoop. Je kunt verschillende maatregelen nemen om je huis te isoleren, zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie of vloerisolatie. In sommige gevallen kun je hiervoor subsidie aanvragen bij de gemeente of de provincie.

Waar kan ik geld lenen om mijn huis te isoleren?

Als je overweegt je woning te laten isoleren dan kun je hiervoor in sommige gevallen de hypotheek verhogen. Dat is vaak de goedkoopste optie omdat je de rente die je betaalt voor je hypotheek mag aftrekken van de inkomstenbelasting. Als dit niet mogelijk blijkt dan kun je geld lenen bij een bank of andere financiële instelling om de isolatie van je huis te realiseren. Laat altijd eerst een offerte maken van de kosten zodat je weet hoeveel geld je nodig hebt.

Kan ik ook een lening afsluiten als ik al eerder geld heb geleend?

Als je al eerder geld hebt geleend en deze lening nog aan het aflossen bent, dan kun je in sommige gevallen toch geld lenen voor de isolatie van je huis. Je kunt je lening oversluiten, zodat je maar 1 aflossing hoeft te doen en de kans op vergissen of vergeten veel kleiner wordt. Vaak betaal je minder rente omdat de kans dat de rente is gedaald sinds je je vorige lening hebt afgesloten aanwezig is. Dan ben je dus ook nog eens voordeliger uit.

Wanneer is her verantwoord om geld te lenen om mijn huis te isoleren?

Als je geld wilt lenen is het altijd belangrijk om eerst een overzicht te maken van je inkomsten en uitgaven. Als daaruit blijkt dat je ruimte hebt in je budget om een lening af te lossen dan kun je met een gerust hart een aanvraag doen voor een lening. Als blijkt dat het lastig wordt om de lening af te lossen dan kun je misschien beter nog een jaartje wachten en proberen ondertussen te sparen zodat je minder geld hoeft te lenen of de isolatie zelf kunt bekostigen. Houd er daarbij rekening mee dat een geldverstrekker altijd een kredietcheck doet voordat een lening wordt toegekend. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat je onverantwoorde financiële verplichtingen aangaat waardoor je mogelijk in de problemen komt.

 

https://www.overstappen.nl/geld-lenen/