Bonefast
Image default
Financieel

Geldproblemen door corona

De coronacrisis heeft impact op veel aspecten van het leven. Iedere leeftijdsgroep heeft zo zijn eigen zorgen. Zo hebben ongeveer 45 procent van de Belgische jongeren tussen de 16 en 30 jaar geldzorgen als gevolg van de coronacrisis. Hiervan heeft zelfs 1 op de acht bevraagde jongvolwassenen zware financiële problemen.

Studenten job niet genoeg

Doordat veel jongeren werken in de horeca komen ze nu in de problemen. Door de coronacrisis moeten veel horecagelegenheden hun deuren sluiten. Hierdoor komen de jongeren zonder werk te zitten en voelen veel twintigers de coronacrisis erg in hun portemonnee. Zo blijkt dat bij 40 procent van de jongeren hun studenten job door de lockdown is komen te vervallen. Hiervan is 10 procent van de jongeren ouder dan 25 jaar tijdelijk werkeloos.

Hoe kom je de corona crisis door?

In de meeste gevallen kunnen de ouders van de jongeren nog wat bijspringen maar ook zij kunnen hun kinderen vaak minder financieel ondersteunen dan eerst. Gelukkig komt ruim 8 op de 10 jongeren nog rond en kunnen zelfs een beetje sparen. Alleen wanneer er ineens grote uitgaven gedaan moeten worden dan gaat dit moeilijk, bijvoorbeeld bij het kopen van een fiets of tweedehands auto. Bovendien moet er ook nog collegegeld betaald worden. In dit geval zou je dan ervoor kunnen kiezen om geld te lenen. Je krijgt dan geld door de leningen en betaald de leningen achteraf terug. Wanneer de corona lockdown gedaan is komen ook weer de inkomsten binnen. Vaak is geld lenen daarom dan ook een goede oplossing. Zorg altijd dat je jezelf goed inleest in wat er mogelijk is bij het lenen van geld. Financiële kennis is de sleutel om beter opgewassen te zijn tegen financiële tegenslagen.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/