Bonefast
Image default
Vervoer en transport

De overheid geeft geen industriebrede hulppakket, luchtvaart

De overheid geeft geen industriebrede hulppakket, luchtvaart

De wetgever zal geen eenzame hulpbundel aanbieden voor de Britse luchtvaartmaatschappijen en luchthaventerminals, maar zal eerder hulp verlenen, afhankelijk van de situatie.

De keuze is een duidelijke ommekeer in het unieke arrangement van de administratie. Kanselier Rishi Sunak zei een week geleden dat hij een potentiële bundel voor “expliciet vliegtuigen en terminals” zou onderzoeken.

In plaats daarvan had Sunak contact gehouden met individuele personen die uiteenzetten hoe ze konden profiteren van de economiebrede toewijzingen die een week geleden waren opgezet om de Britse organisaties te beveiligen.

Staatsbedrijven kunnen worden overwogen zodra organisaties hebben geprobeerd kapitaal aan te trekken bij bestaande financiële specialisten.

In de brief die City A.M. heeft gezien, verklaarde Sunak: “Gezien de opmerkelijke betekenis van het luchtvaartgebied voor onze economie … is de administratie opgezet om met afzonderlijke organisaties regelingen te treffen als al het andere faalt”.

Voordien zei de kanselier: “we zouden verwachten dat alle organisaties elke denkbare activiteit zouden moeten nastreven om geld te beschermen en de liquiditeit te vergroten, door contact te leggen met investeerders, geldschieters en de bedrijfssectoren en elke toegankelijke bron en kantoren te gebruiken.”

Extra hulp zal gewoon opengaan “als elke zakelijke weg volledig is onderzocht, inclusief het ophalen van extra kapitaal van bestaande speculanten en het onderzoeken van spelplannen met geldgerelateerde partners”.

Aan het einde van de week was er veel hypothese over het idee van de hulp van de administratie aan vliegtuigen. Het aantal vluchten daalt dramatisch, zoals te zien op flight-tracking

Een week geleden kreeg Norwegian Air een van de belangrijkste dragers om een ​​reddingsoperatie te krijgen nadat de Noorse administratie hem een ​​kredietkantoor van 3 miljard (£ 250 miljoen) had aangeboden.

Enkele maatschappijen, bijvoorbeeld Virgin Atlantic en Easyjet, hadden transparant om hulp van de overheid gevraagd.

Desalniettemin hebben enkele luchtvaartmaatschappijen bezorgdheid geuit dat het voorschot van £ 330 miljard dat een week geleden voor organisaties is onthuld, mogelijk niet beschikbaar is vanwege hun gebrek aan een speculatieclassificatie.

Sunak verklaarde daarom: “Ik ben in gesprek om deze kwetsbaarheid vast te stellen en verdere verklaringen zullen onmiddellijk worden afgelegd.”

Karen Dee, CEO van de Air Terminal Operators ‘Association, verklaarde: “Nadat we openlijk een hulpbundel voor luchtvaartmaatschappijen en luchtvaartmaatschappijen hebben aangekondigd, zijn we verbaasd over waar we vandaag terechtkomen.

“Onze industrie zal momenteel alleen moeten strijden om haar personeel en toekomst veilig te stellen”.

Tim Alderslade, CEO van brancheorganisatie Airlines UK, verklaarde: “We nodigen de verklaring uit dat de wetgever in zee zal gaan met enkelvoudige vliegtuigen die op zoek zijn naar extra hulp op maat, gezien de essentiële betekenis van het vluchtgebied voor de Britse economie.

“Het is van fundamenteel belang dat de tot nu toe gerapporteerde schattingen voor de hele economie zo snel mogelijk worden uitgevoerd, met verdere richting, om vervoerders door deze fenomenale periode heen te helpen”.

Een vertegenwoordiger van Easyjet verklaarde: “We onderzoeken de brief van de kanselier in de buurt van de maatregelen die een week geleden voor organisaties zijn aangekondigd.

“Onze snelle schijnwerpers zijn liquiditeit en het veiligstellen van beroepen en we werken samen met de regering om deze maatregelen te gebruiken.”

 

https://flight-tracking.org/