Bonefast
Image default
Vervoer en transport

Nieuw: bob-upcontrole bij alcoholcontroles

De sociale media maken het de politie niet gemakkelijk. Wie bijvoorbeeld de Facebookpagina van Politiecontrole? volgt, kan gemakkelijk ontsnappen aan alcoholcontroles. Vaak vermeldt men erg gedetailleerd waar de politieactie plaatsvindt. Daarom moet de politie hen te slim af zijn, en dit door snelle, korte en onverwachtse controles uit te voeren, zeker tijdens de huidige BOB-campagne.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) wil komaf maken met het waarschuwen voor alcoholcontroles via bijvoorbeeld Twitter of Facebook. Tijdens de huidige BOB-campagne, die loopt van 25 november tot en met 31 januari 2017, zet de politie daarom extra vliegende brigades in. Met de zogenaamde bob-upcontroles blijven agenten een 15-tal minuten op één plaats staan om dan snel weer op een andere locatie op te duiken. Soms duurt een bob-upcontrole slechts een halfuur. Wie betrapt wordt op dronken rijden, mag zeker een boete in de bus verwachten.

Dergelijke bob-upcontroles zullen de pakkans en de kwaliteit van de controles aanzienlijk verhogen. Een verrassingseffect is noodzakelijk om dronken bestuurders uit het verkeer te plukken. Tijdens deze campagne worden daarom ook extra politieagenten ingezet om roekeloos rijgedrag vast te stellen. Automobilisten die bijvoorbeeld plots remmen of optrekken, of die opeens van hun rijstrook afwijken, zullen op die manier sneller uit het verkeer kunnen worden gehaald.

http://www.boetecalculator.be